Jam Session Litkai Gergellyel és Balogh Leventével

A Vállalkozói Nap elengedhetetlen programpontja a Jam Session, amelyben a villámkérdező hagyományosan Palotás Sándor, a kamara kereskedelmi alelnöke, akik pedig az azonnali válaszokat „rögtönözték” a váratlan helyzetekről, döntéseikről: Litkai Gergely, a Dumaszínház művészeti vezetője és Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és társtulajdonosa.


Litkai Gergelynek emlékezetes az a nap, amikor bejelentették a zárást, ugyanis addigra 65 ezer jegyet adott el elővételben a Dumaszínház. Hálásan gondol a közönségükre, ugyanis szinte az összes jegyet át tudták tenni későbbre, csak kis számban kellett viszafizetniük az árát. Ilyenkor derül ki, mit is ér egy love brand – jegyezte meg. A túléléshez persze más is kellett, saját streaming platformot hoztak létre, amivel legalább a fix költségeiket ki tudták termelni. A Dumaszínháznál az a rugalmasság is sokat segít a rendkívüli helyzetekben, hogy mindenki ért a másik munkájához is, volt úgy, hogy a művészeti vezető is jegyeket árult. Litkai egyébként optimista pragmatistának tartja magát. Különösen hangzik, de a járványhelyzet pluszt is adott az előadóművészeknek. Mentek ahová csak lehetett, jött a közönség ahová csak jöhetett, és ebben a „kockázati” közösségben még inkább egymásra találtak előadók és közönségük. Ettől még az előadások is jobbak lettek –, állítja a Dumaszínház művészeti vezetője. Valószínű, kevesen tudnák helyesen megtippelni, hogy mivel töltötte Litkai Gergely a bezárások alatt rászakadt szabadidőt: erdőt vett, és letette az erdőművelő vizsgát. Mert elkezdte érdekelni az erdő.
Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és társtulajdonosa szentül hiszi – és az élet is igazolta –, hogy a minőségi élelmiszerek, a hiteles márkák, valódi értékek megmaradnak, túlélik a válságokat. Bebizonyosodott, ha baj van, még inkább a prémiumtermékeket választják az emberek. Az elnök elmondta, a világ legjobb technológiájával gyártják az ásványvizet, túlnyomásos steril acélcsöveken jön a víz, ami még az ember által kilélegzett levegővel sem találkozik. Mindentől mentes, biztonságos a rendszer, akár egy gyógyszergyárban. Ha úgy tetszik, ősi formájában kapjuk vissza a vizet a Szentkirályi palackjaiban – jegyezte meg. Mindehhez járul egy – Balogh Levente megfogalmazása szerint – nem is 21., hanem 22. századi mátrix rendszerű menedzsment technológia. Most is kétszámjegyű a növekedésük, már nem győzik kapacitással, a megnövekedett kereslet miatt két új üzemcsarnokot építenek. Ami pedig a PET-palackok sorsát illeti, a cég elnöke nem a betiltásában, hanem a betétdíjas begyűjtésében látná a megoldást, ami az Európai Unió legtöbb országában évtizedek óta jól működik. És a feldolgozása is megoldott. Csak át kellene venni a rendszert! – jegyezte meg.

Szerző: CSMKIK
2021.11.24.