Bemutatkozási lehetőség német autóipari tanácsadó cégnél

Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusa online bemutatkozási lehetőséget biztosít magyar vállalatoknak a németországi Compauto GmbH autóipari tanácsadó cégnél.

A Compauto GmbH (https://www.compauto.de/de/home) közel 50, elsősorban autóipari OEM/Tier1/Tier2 beszállító számára végez mérnöki, tanácsadói, beszerzési tevékenységet, melyhez szeretné magyar vállalatokkal bővíteni az alkatrész beszállítók körét.

A Compauto olyan magyar vállalatokat keres, akik a következő feltételeknek felelnek meg:

- Alumínium öntvények (HPDC), a gravitációs öntéshez HPDC présgépek 200-2,500 t, vákuumtechnológia (nem feltétlenül elvárás), a nyers öntvények mechanikai feldolgozása lehetőleg meg tudjon valósulni üzemen belül.

- Fröccsöntött műanyag alkatrészek gyártói (300-1.500 t közötti záróerővel, lehetőség szerint 2 komponensű technológia).

- Előnyt jelent, ha már léteznek üzleti kapcsolatok magyarországi vagy nyugat-/kelet-európai OEM/Tier1/Tier2 gyártókkal.

- Ideális vállalati méret (de nem kizáró ok) : 50-150 munkavállaló, 6-30 millió EUR/év árbevétel.

- Minősítések: ITAF 16949, ISO 14001:2015 szerinti tanúsítás

- Az érdeklődő vállalatoknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a német céggel való együttműködés azt jelenti, hogy a Compauto olyan, mintha egy saját külső kirendeltsége lenne a magyar vállalatnak az ügyfélfejlesztés, marketing, projektmenedzsment, hibaelhárítás, témakörökben. Nem úgy kell tekinteni rá, mint egy klasszikus ipari ügynökségre, amely csak kapcsolatokat teremt, és új megkereséseket intéz. Ezért a kezdeti szakaszban (3-5 év) olyan költségekkel (fix jutalék) kell számolni, amelyek nem a távértékesítésből származó tényleges forgalmon alapulnak.

- A keresett vállalat kész kell legyen olyan fejlesztésekre, amik lehetővé teszik, hogy 3-5 éven belül minimum 3,5 millió EUR értékű addicionális értékesítési volumen valósuljon meg.

Az érdeklődő cégek rövid, német vagy angol nyelvű bemutatkozó anyagát a fuzesi.edina@csmkik.hu e-mail címen várjuk.

Szerző: CSMKIK
2021.07.23.