Kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására (például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is).

 

A legfontosabbak, amit a SZÉCHENYI MIKROHITEL MAX+-ról tudni kell:

Igénylési feltétele:

 

Finanszírozott összeg:  Minimum 1 millió, maximum 50 millió forint. (Az adható hitelösszegre vonatkozó további korlátokat részletesen lsd. a Mikrohitel Szabályzatban .)

Futamidő: Minimum 13 , maximum 120 hónap.

Nettó kamat: A Széchenyi Mikrohitel MAX+-hoz biztosított állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a hitel futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 5%/év, a nettó kezelési költség 0%/év.

A hitel valamennyi költségét és díját részletesen a Széchenyi Mikrohitel MAX+ kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Mikrohitel Szabályzat 2. számú melléklete.

 

Biztosíték: A hitelügylet biztosítékaként legalább egy dologi biztosíték, valamint Kötelező kezesnek minősülő magánszemély készfizető kezességvállalása kötelezően bevonandó.

 

Amennyiben az ügylet fedezettsége nem éri el a 115 %-ot vagy óvadéki biztosíték esetén a 100%-ot, garantőrintézmény készfizető kezességének bevonása kötelező, egyéb esetekben opcionális (mértéke fix 80 %).

 

A választható pénzügyi intézmények névsorát a KAVOSZ honlapján, IDE kattintva találja. A gyorsabb ügyintézés érdekében azt javasoljuk, hogy ha meg van a hitelcél érdemes egy ajánlatot, előminősítést kérni a fenti pénzügyi vállalkozások valamelyikétől, ezt követően ha meg van az előminősítés (mekkora összeggel, mekkora futamidővel, milyen konkrét hitelcéllal, stb.), akkor keressen bennünket bizalommal a továbbiakkal kapcsolatban.

Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukcióra irányuló hitelkérelem regisztráló irodában történő személyes ügyintézés keretében történő hiánytalan benyújtására válságkezelő keret terhére 2023. november 28-ig, csekély összegű keret terhére 2023. december 31-ig van lehetőség.