Elindult az angol Europa Training Ltd főpartnerségével, Erasmus + pályázati keretből támogatott INNOSPARK projekt, melynek megvalósításában hat európai partnerszervezet, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz. A kreatív gondolkodást segítjük az ICT szektorban!

 A projekt futamideje: 2015. október – 2017 szeptember

Résztvevő országok: Anglia, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Észtország és Bulgária.

A projekt célja: ICT szektorban működő KKV-k kreatív gondolkodásának segítése, ezáltal növelve a cégek innovációs aktivitását és versenyképességét.

 

További cél egy olyan megbízható eszköz létrehozása a szektor vállalatai számára, amellyel mérni tudják a kreativitási szintjüket, illetve kiválaszthatóvá válnak a fejlesztésre szoruló területek. A projekt továbbá választ kíván adni arra a kérdésre is, hogyan fordíthatják a cégek kreatív ötleteiket innovatív kapacitásuk bővítésére.

 

Ennek érdekében felmérik a cégek kreativitási és innovációs gyakorlatát az ICT szektorban, elkészül egy kézikönyv, valamint workshopra és a jógyakorlatok átadására is sor kerül a két év alatt. A projekt partnerek első közös projektindító találkozójára Kamaránkban került megrendezésre 2015. december 10-én és 11-én.Ekkor került sor a projekt első lépéseinek és legfontosabb feladatainak egyeztetésére is.