Vezetői tréning a változások mentén

A RILIAM I-4.0 projekt (referenciaszám: husrb/1903/43/0051/csmkik/01) keretében, szervesen építve a 2021. június 8-ai I3 klub, a vállalatlátogatás és a Young Spirit konferencia eredményeire, november 11-én technológiaváltásban érintett cégvezetőknek szerveztünk tréninget, a változásmenedzsment és a vezetői szerepek összefüggésrendszerét vizsgálva.

A tréning forgatókönyve azt járta körbe, hogy egy technológiai transzformáció milyen fellépést, változásmenedzsmentet kíván a vezető részéről, hogyan kell a vezetőnek alkalmazkodnia az új helyzethez, a szükségszerű új eljárásokhoz és folyamatokhoz, és hogyan tudja munkatársait és vezető kollégáit maga mellé állítani.

Az eseményen szó volt csoportdinamikáról, változási görbéről, döntési pontokról és eljárásokról, munkavállalói ellenállásról, belső szervezeti kommunikációról. Emellett sok élő és működő példa került terítékre, illetve sikertörténetek, és kudarccal végződő helyzetek elemzésével is foglalkoztak a résztvevők.

A cégvezetők aktívan vettek részt a tréningen, így a hatékony párbeszéd és jó gyakorlat megosztás végén, számos vezető tudott megfogalmazni változtatási igényt, valamint fejlesztési pontokat saját szervezetében.

   

Galéria