Új kiírások várhatók szálláshelyfejlesztésre

A Kisfaludy Program új szakaszába lép, a kormány  további 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a magyarországi szálláshelyek teljeskörű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására. A program részeként  az összes vidéki, legfeljebb 8 szobás szálláshely pályázhat. A kiírás célja, hogy 28 000 szálláshely összesen 55 000 szobájának mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kapjon még ebben az évben.

A felhívás TFC-M-1.1.2.-2020 a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése néven lesz elérhető, a részletes felhívás a későbbiekben kerül fel a Kisfaludy Program oldalára

A konstrukció célja, hogy a panziók és szállodák átfogó megújításán és az új szálláshelyek létesítésén túl mindazon magyarországi, Budapesten kívüli szálláshelyek is támogatásban részesüljenek, amelyek a korábbi fejlesztési programokból kimaradtak. A program megvalósításával a magyarországi magánszálláshelyek túlnyomó többsége megújul. A konstrukció további célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése, a turisztikai szektor adófizetési képességének erősítése, az adófizetési morál javítása.

Kik pályázhatnak?
Azon magánszálláshelyek, amelyek a pályázat kiírásának napján magánszálláshelynek minősülnek és azon egyéb szálláshelyek, amelyek legfeljebb 8 szobát – maximum 16 férőhellyel – szálláshelyszolgáltatás érdekében üzemeltetnek.
A tervezett pályázati konstrukció keretében olyan pályázók juthatnak forráshoz, amelyek érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) regisztrációval rendelkeznek.

Támogatás összege, és mértéke
A fejlesztési konstrukció keretei között rendelkezésre álló forrás: 60 milliárd Ft. Az igényelhető maximális támogatási összeg 8 millió Ft - szobánként legfeljebb 1 millió Forint összeghatárral.

Benyújtás módja
Az pályázatok benyújtására elektronikus felületen lesz lehetőség, egyszerűsített igénylési eljárás keretében. A benyújtásra jogosultaknak rendelkezniük kell Ügyfélkapu hozzáféréssel.