Tűzvédelmi szakvizsgát tartott a kamara

Összesen 42 fő tett sikeres tűzvédelmi szakvizsgát a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szegedi székházában. A foglalkozással egybekötött vizsgát a gazdasági önkormányzat DMG Oktatási Nonprofit Kft-je tartotta meg a hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzőknek.

Egyes foglalkozási ágak, munkakörök szerinti tevékenységet csak érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személy végezhet – a vizsga megújítása az érintettek számára 5 évenként kötelező. Kamaránk az illetékes szervhez, a katasztrófavédelemhez fordult, hogy a DMG Oktatási Nonprofit Kft. az oktatás szervezőjeként lehetőséget nyújtson a tűzvédelmi szakvizsga, és az azt megelőző képzés megtartására. Első körben a vártnál is nagyobb részvétellel bonyolította ezt le a gazdasági önkormányzat: a 42 főből mindenki sikeres szakvizsgát tett április 12-én.

A vizsgázók távoktatáson sajátíthatták el a szakmai tananyagot, ezt követően pedig 3 órás konzultáción vettek részt kamaránkban, ahol egy előadó mutatta be a vizsgával kapcsolatos tudnivalókat. A képzés a szakvizsgával zárult, amely után a résztvevők át is vehették a bizonyítványaikat. A következő tűzvédelmi képzést a tervek szerint ősszel indítjuk el, amelyre folyamatosan várjuk a jelentkezőket.

Igény szerint egyéb hatósági, dolgozói képzések megszervezésére is nyitott kamaránk. A megkereséseseket a fekete.livia@csmkik.hu, vagy a felnottkepzes@csmkik.hu e-mail címre várjuk.

 

 (A DMG felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/000338.)