Szeptemberi pályázati aktualitások

Meghosszabbított határidővel lehet napelemre pályázni

A GINOP-4.1.4-19-es Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című felhívás határidejét egy hónappal meghosszabbították, így 2020. október 15-ig lehet még pályázatot benyújtani. 

A pályázati keretet 12 milliárd forinttal megemelték, valamint lecsökkentették a minimális támogatási igényt, így 1,6 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíthetők a pályázók. A pályázati felhívás ITT olvasható.

Újra pályázható a Horizont 2020 KKV fejlesztési eszköz rásegítő pályázata

A pályázat célja az Európai Unió Horizont Európa programjának European Innovation Council keretében meghirdetett Accelerator pályázat kidolgozásához szükséges, üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatása.

A rásegítő pályázaton nyertes KKV-knak a megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása után pályázatot kell benyújtaniuk az EIC Accelerator pályázatra, mely az önállóan pályázó KKV-k már prototípus szinten álló, működőképes megoldásaik kész termékké, eljárássá, szolgáltatássá fejlesztését és piacosítását célozza. A felhívás ITT érhető el  

Megjelentek a zenészeknek, könnyűzenei fesztiváloknak szóló pályázatok

A Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdette a zenészeket és egyes fesztiválok szervezőit támogató pályázati kiírásokat:

  • A könnyűzenei fesztiválok támogatását célzó pályázat 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja. A pályázat célja az egyes könnyűzenei fesztiválok szervezőinek a működési célú támogatása. Az igényelhető támogatás minimum 1 000 000 forint, maximum a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10%-a, de legfeljebb 35 000 000 forint. A felhívás ITT érhető el. A pályázat határideje: 2020. szeptember 24. 
  • A Muzsikáló Magyarország 2020-2021 című pályázati célja, hogy támogassa és népszerűsítse a magyarországi hagyományos éttermi cigányzenét. A pályázat vonatkozásában a cigányzenekar 4-5 fő természetes személyből álló, cigányzenei előadói szolgáltatást nyújtó, vonósokból, klarinétosból, cimbalmosból álló zenekar. A felhívás ITT érhető el. A pályázat határideje: 2020. szeptember 30.
  • A Népzenészek támogatása című pályázati felhívás célja a népzenészek és előadóművészek támogatása kulturális tevékenységük megőrzése és fenntartása érdekében. A támogatás mértéke minimum 300.000, maximum 3.000.000 Ft A felhívás ITT érhető el. A pályázat határideje: 2020. október 16.

Támogatás szabadvízi strandok fejlesztésére

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának keretében a Balaton, a Velencei-tó, a Dunakanyar, valamint a Duna és Tisza folyók magyarországi szakaszán lévő, természetes fürdőhely üzemeltetési engedéllyel rendelkező strandok fenntartható fejlesztését, turisztikai vonzerejének növelését, versenyképessé tételét támogatja.

A támogatás minimális összege 5 000 000 Ft, a maximális összege 30 000 000 Ft, amit infrastrukturális fejlesztésekre lehet fordítani. A felhívás ITT érhető el. A pályázat határideje: szeptember 30.