Már elérhető a Széchenyi Lízing MAX

A legfontosabbak, amit a SZÉCHENYI LÍZING MAX!-ról tudni kell:

FINANSZÍROZOTT ÖSSZEG: Minimum 1 millió, maximum 400 millió forint.

Futamidő: minimum 1, maximum 10 év

Nettó kamat: A Széchenyi Lízing MAX!-hoz biztosított állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a lízing futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 3,5%/év.

Biztosíték: Magánszemély készfizető kezességvállalásának előírása a finanszírozó által opcionális, amennyiben az ügylet „fedezettsége” a bírálat eredményeképpen eléri az 50 %-ot. Ha a fedezettség nem éri el az 50 %-ot, akkor magánszemély kezes kötelezően bevonásra kerül a finanszírozó által.

Működési múlt: rendelkezik legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal

Felhasználása: A Konstrukcióban az alábbi lízingtárgyak, illetve célok finanszírozhatóak:

Ingatlan vásárlása, amennyiben az ingatlan egyértelműen kapcsolódik a Vállalkozás által végzett, tevékenységéhez,
Új vagy használt kis- és nagyhaszongépjárművek (vontatmányaik) beszerzése,
egyéb tárgyi eszköz: bármely típusú erőgép, építőgép, munkagép, speciális mezőgazdasági berendezés, feldolgozó gépsor, gép, berendezés, egyéb eszköz beszerzés,
Immateriális javak beszerzése,
fentiek visszlízingje - amennyiben a visszlízing tárgyát képező eszközre a lízingbevevő korábban nem kötött lízingszerződést.

Hiteltípusok:

Zártvégű vagy nyíltvégű pénzügyi lízing
Zártvégű pénzügyi lízing: a Vállalkozás, mint lízingbevevő KÖTELES a lízingtárgyat megvásárolni a futamidő végén
Nyíltvégű pénzügyi lízing: a Vállalkozás, mint lízingbevevő a lízingszerződésben kikötött időtartam lejártával JOGOSULT arra, hogy a lízingtárgy tulajdonosa legyen. Amennyiben a Vállalkozás nem él e jogával, a lízingtárgy visszakerül a finanszírozó pénzügyi intézmény birtokába és könyveibe.
Visszlízing: a lízingbeadó pénzügyi intézmény a lízingbevevő Vállalkozás által tulajdonolt eszközt megvásárolja, majd határozott időtartamra díjfizetés ellenében lízingbevevő Vállalkozás visszabérli/visszalízingeli
Törlesztése: havi/negyedéves/éves/szezonális.