Szállítási folyamatok, vámeljárások a harmadik országok vonatkozásában

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network dél-alföldi regionális irodája külkereskedelmi szakmai nap keretében előadást szervez Szállítási folyamatok, vámeljárások a harmadik országok vonatkozásában címmel.

A programra szeretettel várjuk az export-importtal, valamint a szállítmányozással foglalkozó vállalkozások képviselőit, logisztikusokat, beszerzőket, termelés/gyártás irányítókat és a téma iránt érdeklődőket.

Az esemény időpontja:     2023. április 26. 9 óra
Helyszín:                            CSMKIK Székház, II. emeleti Konferencia terem (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Az elmúlt időszak kedvezőtlen gazdasági eseményei kihatással vannak a vállalkozások beszerzési folyamataira, ellátási láncára, melynek következtében szükség lehet a meglévő, esetleg akadozó beszállítói rendszer átszervezésére vagy lecserélésére, hogy a termeléshez szükséges elengedhetetlen nyersanyagokat, alkatrészeket, alapanyagokat, termékeket és szolgáltatásokat biztosítani tudják.

Tervezett program:

Export – import piacok elérése, szállítási láncok (újra)tervezése
Előadó: Gulyás Edit - operációs vezető, szakértő UTC Overseas Logistics Kft.

Gyakorlati tudnivalók, export-import tapasztalatok a FÁK-utódállamokban
Előadó: Őze Péter – értékesítési vezető, Maurer Gép Kft.

Szendvicsebéd és konzultációs lehetőség az előadókkal

 

Miért érdemes eljönni?

Az előadáson szó lesz a légi/tengeri/vasúti szállítások kihívásairól, az import szállítási folyamatokról és azok "buktatóiról", de a magyar exportőrök külpiacra jutását nehezítő politikai, gazdasági, technikai körülményeit is vizsgálja majd az előadó. Emellett az export piacok elérése, szállítási láncok (újra)tervezése és a speciális vámeljárások, vámstátusz fenntartása, vámgarancia biztosításának módjai is szóba kerülnek.

Jelentkezési határidő: 2023. április 24. 12 óra

Jelentkezési lap

A szakmai előadáson történő részvétel díjmentes, melynek feltétele az előzetes regisztráció, valamint a kamarai hozzájárulás rendezettsége.

Kérjük, hogy a témával kapcsolatban felmerülő kérdéseit a jelentkezési lapon előzetesen adja meg, ezzel is támogatva a kérdéskör gyakorlati oldalról való megközelítését.