Szakképzést érintő járványügyi tájékoztatás!

Tisztelt Duális Képzőhely!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járványügyi helyzettel összefüggésben kihirdetett várható további korlátozásokhoz kapcsolódóan a szakképzésben is korlátozó intézkedéseket vezet be, melyeket egyedi miniszteri határozatban is megerősítettek.

A várható intézkedések az alábbiak:

  • A szakképzésben 2021. március 8. napjától előreláthatólag 2021. április 7. napjáig a szakmai elméleti, valamint gyakorlati ismeretek oktatását kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni.
  • A szakmai gyakorlati oktatást, beleértve a duális képzőhelyen folyó szakmai oktatást a szakma jellegétől és a szükséges eszközöktől függetlenül, digitális munkarendben vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával, elméletigényes tananyagelemek előtérbe helyezésével kell teljesíteni. Az iskola és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a digitális munkarend megszervezéséről.
  • A szakmai záróvizsgára készülő tanulók, képzésben részt vevő személyek számára a szakképző intézmények online konzultációs lehetőséget biztosítanak.
  • A fent megjelölt időszakban a kollégiumok zárva tartanak.

Az egyedi miniszteri határozat az alábbi linken olvasható:

szakképzés veszélyhelyzet miniszteri határozat (ikk.hu)

Arra kérjük a gyakorlati képzőhelyek képviselőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a tanulók illetékessége szerinti szakképző intézmények igazgató-helyetteseivel.

Köszönettel:

CSMKIK Képzési Igazgatósága