Rangos elismeréseket kaptak tagjaink

Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át nemzeti ünnepünk alkalmából Sulyok Tamás köztársasági elnök, a díjazottak sorában ott van kamaránk két tagja is.

Széchenyi-díjat kapott dr. Szabó Gábor fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a kamarai tag ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont vezetője. Iskolateremtő lézerfizikai kutatásai, valamint a magyar felsőoktatás nemzetközi kapcsolatainak kiépítése és a tudományos együttműködések kialakítása terén is meghatározó tevékenysége elismeréseként ítélték oda a díjat a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorának.

De Tarjányi József késes népi iparművész munkásságát is díjazták, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át számára Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár. A szegedi halas bicska készítésének hagyományát megőrző, kiemelkedő népi iparművészi munkája elismeréseként kapta a díjat kamaránk területi elnökségi tagja és Kézműipari Tagozatunk tagja, a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesület elnöke.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Fotó: MTI, Tarjányi kések - Csongrád (Facebook)

Galéria