Magyar-Marokkói Üzleti Tanács

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) valamint a Marokkói Vállalkozói Szövetség (CGEM) megalakítja a Magyar-Marokkói Üzleti Tanácsot (MMÜT) a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak a fejlesztése érdekében.

Az Üzleti Tanács magyar szekciójának célja a magyar cégek piacra jutásának elősegítése Marokkóban és az észak-afrikai térségben, tájékoztató fórumok, üzletember-találkozók, valamint kiutazó üzleti delegációk szervezése által. Marokkó kiváló kiindulási pont az Észak-Afrikában, illetve az egész afrikai kontinensen terjeszkedni kívánó magyar cégek számára.

Az Üzleti Tanács magyar társelnöki pozíciójára az MKIK Dr. Dombi Viktort, a Marokkói Királyság magyarországi tiszteletbeli konzulját, a RowanHill Global vállalatcsoport alapítóját nevezte ki. Marokkói oldalról a Tanács társelnöki szerepét Moulay Youssef Alaoui, a Somadu csoport vezérigazgatója tölti be.

A mellékletek kzözött megtalálja az Üzleti Tanács későbbiekben elfogadásra kerülő ügyrendjét is.

Amennyiben vannak olyan érdeklődő cégek, akik részt szeretnének venni az Üzleti Tanács munkájában, szándékukat a mellékelten található belépési nyilatkozat kitöltésével, aláírásával és a kkeat@mkik.hu címre való megküldésével jelezhetik legkésőbb 2022. szeptember 15-ig. Az Üzleti Tanács tagság ingyenes. Az adatvédelmi előírások miatt fontos a belépési nyilatkozatot céges aláírással ellátni és ezt a dokumentumot beszkennelve vagy eredetiben a fenti címre megküldeni.

Kérdések esetén Béres László, a Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozat titkára készséggel áll a cégek rendelkezésükre a beres.laszlo@mkik.hu email címen.