Lezajlott a BEE-Student nyitó konferencia

2021. február 4-én hivatalosan is elindult a BEE-Student projekt annak nyitó konferenciájával. A projekt partnereként az Újvidéki Egyetem Műszaki kara, és Kamaránk az egyetemi hallgatók vállalkozói ismereteinek fejlesztésén dolgozik, és támogatja őket projektötleteik megvalósításában. 

A projekt kerteében 10 szerb egyetemi hallgató tölthet majd 3 hónapot egy-egy magyarországi kkv-nél, ahol a vállalkozáshoz kapcsolódó gyakorlati tudással gazdagodhat. Hozzájuk hasonlóan 5 magyar diák/kutató szerezhet tapasztalatokat 1 hónapos élelmiszeripari kutatási folyamat keretében. Számos workshop és tréning kerül majd megrendezésre, és egy Student Center hallgatói központ segíti majd a hallgatók beilleszkedését a vállalkozások ökoszisztémájába.

A nyitó konferecián a témához kapcsolódó releváns területekről is érkeztek résztvevők, úgy mint a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, a Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Tartományi Titkárság, a Regionális Fejlesztési Tartományi Titkárság, az Interregionális Együttműködés és a Helyi Önkormányzat, valamint az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia program képviselői.

Hallgatói Vállalkozások Határok Nélkül - YouTube

A nyitó konferencia promóciós videója

  

Galéria