Díjakat is átadtak a kamara küldöttgyűlésén

2023. május 18-án csütörtökön tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Küldöttgyűlése a Tiszavirág Sportuszodában. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, valamint az aranykoszorús mester címeket is átadták. Emellett a gazdasági önkormányzatot érintő több kérdésben is döntést hozott a testület.

TAGOZATI DÍJAK

A tagozati díjak közül az Iparért Díjat Horváth László, a Medikémia Zrt. cégvezetője; a Kereskedelemért Díjat Martonosi István, a kamara korábbi alelnöke; a Szolgáltatásért Díjat Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. operatív vezetője; a Kézművességért Díjat pedig Kormány Imréné fodrászmester kapta meg.
Kamarai tagozati díj évente egy alkalommal annak a személynek vagy vállalkozásnak adományozható, aki, vagy amely a gazdasági, kamarai és/vagy a közéleti munkában, ágazatában a megelőző években kiemelkedő teljesítményt nyújtott, emellett etikailag is példakép. Tevékenysége tagozata és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte.

AZ ÉV DUÁLIS KÉPZŐHELYE DÍJ

Az Év Duális Képzőhelye Díjat közép- és nagyvállalati kategóriában Szentes járás távközlés szakképzési báziscége, a metALCOM Zrt. érdemelte ki. A vállalat fontos hazai szereplője mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli távközlési területet tekintve, gazdasági státuszát a minőség, versenyképesség, innováció, fenntarthatóság iránti elkötelezettségének köszönheti. Humán erőforrás gazdálkodásának egyik sarokpontja a fiatalok szakmai oktatásával saját munkaerő utánpótlásának biztosítása. A szakképzésben vállalt szerepe példaértékű, a közel 20 év alatt a távközlés ágazaton kívül, a közlekedés és a szállítmányozás, illetve a kereskedelem ágazatban 47 tanulónak biztosították a gyakorlati képzést tanulószerződéssel, illetve együttműködési megállapodással. Kiváló a cég és a kamara közötti kapcsolat a szakképzés valamennyi területén. A pályaorientáció, a dualitás jó gyakorlatának megosztása más gazdasági szereplőkkel referencia a kamara számára is.

A díjazottakról bővebben itt olvashat!

ARANYKOSZORÚS MESTER DÍSZOKLEVELEK

Aranykoszorús mester címet vehetett át Domonkos László gázszerelő mester, Ormándi Zoltán autószerelő mester és Ormay Éva kozmetikus mester vehetett át. A címet a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként adományozzák. Az arany, ezüst és bronz koszorús mester címet a területi kereskedelmi és iparkamarák önálló döntési jogkör alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiuma által kiadott egységes adományozási rend betartása mellett ítélik oda a jelölteknek. Aranykoszorús Mester cím odaítéléséhez legalább 30 év tevőlegesség és büntetlen előélet szükséges.

Az aranykoszorús mesterekről bővebben itt olvashat!

Beszámoló, üzletiterv, névváltozás

A CSMKIK Küldöttgyűlése elfogadta a szervezet 2022. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint a 2023. évi üzleti tervet is. Emellett döntöttek a kamara egyik alapszabályáról is, amelynek értelmében a jövőben Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarára változik a szervezet neve.

Galéria