Kényszer vagy lehetőség? - A zöld gondolkodásé a jövő

Körforgásos gazdasággal kapcsolatos REFRAME projektünk zárókonferenciáján a fenntarthatóság lehetséges jövőbeli irányaiba nyújtunk betekintést. A szeptember 15-i eseményen Dr. Rab Árpád jövőkutató lesz a vendégünk, aki előadásában arról fog beszélni, hogy az emberiség hatékonyság és intelligencia növelése hogyan alakítja át a következő évtizedek gazdaságát, és társadalmát. Ezt követően Dr. Sápi András cégvezetőként, és egyetemi oktatóként mutatja be, hogy kkv-ként hogyan járulhatunk hozzá a fenntarthatósághoz, a körforgásos gazdasághoz.
 
Időpont: 2022 szeptember 15. (csütörtök) 15:00 - 17:00
Helyszín: Kamarai Székház, Szeged, Párizsi körút 8-12. II. emeleti Konferenciaterem
 
Program:

15:00 - 15:05 Köszöntő - Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna, a CSMKIK titkára

15:05 - 16:00 A hatodik hullám: az emberiség hatékonyság és intelligencia növelése - Dr. Rab Árpád jövőkutató, egyetemi tanár, innovációmenedzser
 
A gyors változások és a gyors fejlődés időszakát éljük. Hogyan programozza magát újra az emberiség, hogyan használja a technológiát életszínvonalának fejlesztésére? Hogyan alakult ki a mai világunk, és mik határozzák meg a következő évtizedeket? A társadalmi újraprogramozás, a technológiai evolúció egyik csúcsteljesítménye a körkörös gazdaság, melyet a jövőkutató holisztikus szemléletével helyezünk kontextusba, és elemezzük ki a legjobb megoldásokat. Dr. Rab Árpád jövőkutató, egyetemi tanár, innovációmenedzser előadásában a fontos trendeket, és személyes tapasztalatait is megosztja a hallgatósággal. 
 
16:00 - 16:15 REFRAME projektünk eredményeinek bemutatása
 
ERASMUS+ projektünk feldolgozó-, kézmű-, és építőipari vállalkozásokat céloz meg, és az elkészült ingyenes, online eszközök lehetőséget kínálnak a körforgásos gazdasággal kapcsolatos ismeretek felmérésére, fejlesztésére és az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazására.

16:15 - 16:30 Mit tehetünk a fenntartható jövőért kisvállalkozásként? - Dr. Sápi András ügyvezető, vezető vegyész, Easy Fresh Kft.
 
16:30 - 17:00 Networking vendéglátással
 
Az eseményen való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot: