Felnőttképzéssel, oktatással kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések

A 2021. március 8-tól hatályos 104/2021-es Kormányrendelet értelmében 2021. március 8-tól április 7-ig személyes találkozást igénylő képzések nem tarthatók sem a közoktatásban, sem a felnőttképzésben. A képzéseket digitálisan, vagy távoktatás formájában kell megszervezni, illetve befejezni.

Felnőttképzésben vizsga nem szervezhető, a már megkezdett, folyamatban lévő vizsgákat el kell halasztani. A vizsgákkal kapcsolatban a rendelkezés egyértelműen fogalmazza meg, hogy azok semmilyen formában nem szervezhetők, még online, távoli vizsgaként sem.
A Rendelet értelmében a szakmai vizsgát el kell halasztani, így azt fel kell függeszteni a komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII.28.) Korm. rendelet rendelkezéseit alkalmazva.

A szakképzésben ugyanebben az időszakban ágazati alapvizsga nem szervezhető.

Amennyiben az oktatás digitális módon nem valósítható meg, vagy ez a módszer nem célravezető a képzés szempontjából, a képző, illetve támogató dönthet úgy, hogy inkább átütemezi a képzéseket.
A Pest Megyei Kormányhivatal a rendelkezésről hivatalos levélben értesítette az érintett vizsgabizottsági tagokat és a vizsgaszervezőket.

A teljes rendelet ITT olvasható.