Februárban lehet pályázni járműipari beszállító-fejlesztési támogatásra

A Nemzetgazdasági Minisztérium az MKIK-val együttműködve, az IFKA lebonyolításában 2023 végén Járműipari Beszállító-fejlesztési Programot indított. A támogatási kérelmek benyújtására 2024. február 16 - 28. között van lehetőség olyan maximum 1000 fős hazai beszállító nagyvállalatoknak, amelyek technológiafejlesztést magában foglaló komplex beruházást valósítanak meg.

A hazai autóipari vállalatoknak számos kihívással kell szembenézniük ebben az évtizedben, az elektromobilitás térnyerése jelentős technológiai átalakulást vár el a vállalatoktól. A járműipar technológiai átalakulásának – a hagyományos hajtású járművek helyett az újfajta hajtású járművek gyártására történő átállás – fenntartható megvalósításához szükséges egy magas hozzáadott értéket előállító, erősebb hazai beszállítói kör megteremtése. A támogatás célja, hogy a járműiparban és az akkumulátoriparban erősödjenek, és stabil pozíciójukat megtartsák a hazai vállalkozások, továbbá növekedjen a magyar beszállítók által képviselt arány.

Vissza nem térítendő pénzügyi támogatásban részesülhetnek azok a maximum 1000 fős hazai beszállító nagyvállalatok, amelyek technológiafejlesztést magában foglaló komplex beruházást valósítanak meg. A projektek Magyarország egész területén megvalósíthatók. A Program keretében elérendő eredmények az integrátorral megkötött együttműködési megállapodásban kerülnek rögzítésre.

A Járműipari Beszállító-fejlesztési Program keretében nyújtott támogatások igénylésének feltételeiről szóló tájékoztató az alábbi linken érhető el:  https://ifka.hu/hu/page/beszallito_fejlesztesi_program.

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. február 16 - 28. között van lehetőség, ezt megelőzően az integrátoroknak, illetve a beszállítóknak lehetősége nyílik előzetes konzultációra az IFKA-val, amelyen bemutatják a tervezett projekteket.

Személyes vagy online konzultációk lefolytatásával kapcsolatban az alábbi elérhetőségen van lehetőség egyeztetni:
Balajti Attilát
balajti.attila@ifka.hu