Elhunyt Mészáros Antal

72 éves korában elhunyt Mészáros Antal, kamaránk önkéntes tagvállalkozása, a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója és alapítója. Hódmezővásárhely Pro Urbe díjas polgárának szakmai munkásságát számtalan szakmai díjjal ismerték el, 2013-ban gazdasági önkormányzatunk kitüntetését, a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat is átvehette.

Hódmezővásárhelyen született 1948. szeptember 9-én. Iskoláit is itt végezte, és munkahelye is a szülővárosához kötötte. 1967-ben lépett be a CSOMIÉP-hez, mint segédmunkás, és művezetőként, majd technikusként, később főművezetőként, építésvezető-helyettesként végigjárta egy munkahelyen belül az összes szakmai utat. 1999-ben a CSOMIÉP Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatójává választották, mely tisztséget azóta is betöltötte.

Nevéhez fűződik több mint negyven szabadalom. Cikkeket jelentetett meg betonműtárgyakról meliorációval foglalkozó szaklapokban, társszerzője volt egyetemi és főiskolai jegyzeteknek Melioráció és vízrendezés kisműtárgyai témakörben. Tagja volt a Magyar Beton Szövetségnek, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének, a Magyar Iparjogvédelmi Egyesületnek, a Magyar Marketing Szövetségnek, illetve a METESZ Előregyártási Szakosztályának elnökségi tagja volt 1982-tól. Tagja volt továbbá a Nemzetközi Szent György Lovagrendnek. 2003-tól képviselő-testületi tagságot töltött be a Római Katolikus Belvárosi Templomban.

Munkásságát Kiváló Újító cím ezüst fokozatával 1974-ben, arany fokozatával 1976-ban és 1980-ban díjazták, kiváló dolgozó 1976, 1988 és 2001-ben lett. A VOSZ 2002-ben jutalmazta az év vállalkozója kitüntető címmel. 2002-ben részesült szinten az Innovációs Nagydíjban. 2003-ban a termelővállalkozások kategóriában a legdinamikusabban fejlődő cégnek járó különdíj illette meg. Ebben az évben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád Megye Gazdaságáért díját is átvehette. 2005-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért kitüntetést kapott.

Vállalkozásának tevékenységét az elmúlt években többször ismerték el Magyar Termék Nagydíjjal, Érték és Minőség Díjjal, valamint Dél-alföldi Innovációs Díjjal is.

Mészáros Antalt november 19-én 12 órakor búcsúztatják Hódmezővásárhelyen a Szent István Király templomban.