Dél-alföldi Innovációs Díj 2023.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége együttműködve a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi Iparkamarával, a Bács-Kiskun és a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel 2023. évben, tizennegyedik alkalommal is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében.

Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

A fent nevezett szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három vármegye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2023. október 2-ig beérkezett pályamunkákat. Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2023 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából kerül sor.

A kuratórium döntéseinek előkészítését a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti.

A pályázattal kapcsolatos információk az MTA SZAB honlapján megtalálhatók.

 

(Forrás: MTA SZAB)