A minőségi üzleti kapcsolatok titka

Műhelymunkával, tapasztalatok átadásával zajlott a Dél-alföldi technológiaváltók vezetői közösségének tudásmegosztó rendezvénye, az I3 klub témája ezúttal a dél-alföldi cégek intenzív és minőségi kapcsolati hálójának kialakítása volt.

Az eseményre olyan 25-30 főnél több kollégát foglalkoztató cégvezetőket vártunk, akiket érdekel és érint a megye, illetve a régió vállalati kapcsolati hálójának dinamizálása, nyitottak az új kapcsolatokra, és maguk is érzik a technológia és működésbeli váltás nyomását.

A cégek közötti kapcsolati háló rendszere, és működése alapvetően határozza meg egy vállalat és egy régió verseny-képességét, ami különösen aktuálissá vált a jelenleg tapasztalható alapanyag-hiány és ellátási nehézségek miatt.

A találkozón résztvevő vállalkozások képviselői felmérték saját erőforrásaikat, valamint gyakorlati tapasztalataikat osztották meg egymással. Mindezek során olyan kérdések merültek fel a műhelymunkán, mint hogy Hogyan befolyásolhatja a működést, és a kapcsolattartást, ha változik egy-egy részleg vezetője? Milyen hátrány jelent a referencia hiánya a kezdő vállalkozásoknak? Hogyan bánjunk a konkurenciával? Milyen előnyei, és korlátai lehetnek a stratégiai partnerségnek?

Az eseményt az Ipar és az Üzlet 4.0 témakörében felmerülő vállalati problémákra alapozva szerveztük, a RILIAM I-4.0 projekt (HUSRB/1903/43/0051) keretében.

             

Galéria