EU Business Hub támogatások – célpiacok: Japán és Dél-Korea

Az EU Business Hub Program keretében a zöld, digitális és egészség(technológia)i ágazatban működő magyar KKV-k is jelentkezhetnek egy ötnapos tanulmányúton való részvételre, melyhez a szakmai támogatás és felkészítés mellett, finanszírozás is biztosított.

Az EU Business Hub az Európai Unió által finanszírozott program, amely a zöld, digitális és egészségügyi ágazatban működő uniós KKV-kat és startupokat támogatja a Japánban és a Koreai Köztársaságban történő piacra lépésben.

A program elsődleges célja az uniós vállalkozások globálissá válásának, illetve export- és beruházási tevékenységének erősítése.  Ezáltal rugalmasabb, fenntarthatóbb és technológiailag fejlettebb értékláncok létrehozásának elősegítse az unió és két ázsiai piac között.

Az EU Business Hub az elkövetkező négy évben 10 üzleti delegációt szervez Japánba és 10-et a Koreai Köztársaságba, utanként kb. 50 innovatív EU KKV részvételével. A kiutazást megelőzően a cégek széles körű üzleti tanácsadásban részesülnek, majd lehetőséget kapnak kiállítóként való megjelenésre, céglátogatásokon és B2B találkozókon történő részvételre.

Érintett szektorok:

  • Zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák (megújuló energiaforrások, hulladékkezelés, környezetszennyezés csökkentése, fenntartható termékek, környezetvédelmi megfigyelés, körforgásos gazdaság)
  • Digitális megoldások (félvezető technológia, mesterséges intelligencia, kiberbiztonság, nagy teljesítményű számítástechnika és minden, ehhez kapcsolódó szoftver és hardver megoldás)
  • Egészségügyi megoldások és orvostechnológiai eszközök (orvosi berendezések, eszközök és ezeket támogató technológiák, telemedicina, egészségügyi IKT)

További információ és a felhívás részletei: EU Business Hub Japan and the Republic of Korea

Online tájékoztató magyar vállalkozások számára:
https://cskik.hu/esemenyek/eu-business-hub-program-tamogatas-a-japanban-es-a-koreai-koztarsasagban-torteno-piacra-lepeshez