34-en tettek sikeres mestervizsgát

2021-ben 35-en vettek részt a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatott mesterképzésein. Közülük 34 fő vette sikeresen az akadályokat. Idén autószerelő, hegesztő, kozmetikus és villanyszerelő szakmában szereztek mesterlevelet a képzés résztvevői.


Augusztusban minden szakma esetében elkezdődött a szakmai rész oktatása, és párhuzamosan zajlott az elméleti és szakmai ismeretek átadása. A szakmai tananyagegység oktatására a mesterprogramban előírt feltételeknek megfelelő külső partnereket kértünk fel, és a mestervizsgák is ugyanitt valósultak meg. Az autószerelő szakma esetében a csongrádi Autószerviz Kft., a kozmetikusképzésnél a Heléna Kozmetikai Stúdió, a hegesztő-, illetve a villanyszerelő-képzés esetében az Edupark Nonprofit Kft. segítette a mesterképzés és vizsgák megvalósítását. A mestervizsgákat október 25-én a kozmetikus mesterjelöltek kezdték meg és november 11-én a hegesztő mestervizsgázók zárták le. A jelölteknek minden szakma esetében először egy központi interaktív vizsgán, majd egy komplex projektfeladat keretében kellett a tudásukról számot adni. Az újdonsült mesterek még az idei évben átvehetik mesterleveleiket. A kamara köszönetet mond a képzés és vizsga során közreműködő partnereknek, a felkészítő és kérdező tanároknak, valamint a vizsgákon résztvevő vizsgabizottsági elnököknek és tagoknak. A támogatást önrész vállalása mellett kapták meg a jelöltek, amely az idei évben bruttó 84000Ft volt.
A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyilvántartott, a 2013. évi LXXVII. törvény 2. A és B §-aiban meghatározott felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény.

Felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/001775.

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000429.
A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma:NFAKA-ITM-9/2020/TK/05.

Galéria