Tunéziai-Magyar Online Üzletember Találkozó

Inspiráló plenáris ülések, informatív workshopok, közvetlen, célzott találkozók, új üzleti kapcsolatok és piaci ismeretek – ezt ígéri a HEPA és a CEPEX szervezésében július 15-én megvalósuló online Tunéziai-Magyar Online Üzletember Találkozó. Az online üzletember találkozó egyedülálló lehetőséget biztosít új üzleti kapcsolatok és szerződések létrehozására.

Fókuszágazatok

  • Élelmiszeripar és mezőgazdaság
  • Egészségügy
  • Elektronika és egyéb berendezések
  • Autóipar
  • Acélipar
  • Vízipar
  • IT és egyéb szolgáltatások

Miért érdemes részt venni?

  • Vásárlóként keressen tunéziai / magyar beszállítókat a hatékony személyes, online találkozókon
  • Értékesítési menedzserként keressen új potenciális ügyfeleket
  • Termékfejlesztőként keressen partnereket az új technológiák és innovatív megoldások kapcsán

A Magyarországra irányuló tunéziai exportot erősen uralja a gép- és elektronikai ipar, például az elektronikus termékek (kábelek, nyomtatott áramkörök stb.) és az autóipari alkatrészek. Ennek az ágazatnak a fontosságát a magyar autóipar fejlődése magyarázza, amelyben több mint 600 vállalkozás működik, ide értve a nagyobb gyártókat (Opel, Audi, Mercedes stb.) és autóipari berendezések gyártóit (Bosch, valeo, Lear stb.) is, amelyek az alapanyagokat részben Tunéziából, Afrika második legnagyobb autóalkatrész gyártó országából szerzik be. Azonban a B2B esemény fókuszágazati is emelkedő ágon vannak.

FŐBB ÜZLETI LEHETŐSÉGEK

A tunéziai export kínálat sokkal szélesebb körű, szolgáltatásokat és késztermékeket is tartalmaz, például textil és ruházat, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek (olívaolaj, gyümölcsök stb.), gyógyszeripari termékek, kohászati és műanyagipari ​​termékek, valamint a félkész ipari termékek.

Tunézia ipari versenyképességet kínál a magyar vállalkozásoknak, valamint gazdasági kaput nyit egy másfél milliárd fős fogyasztói piacra vám jellegű korlátok nélkül.

Tunézia közelmúltbeli csatlakozása a Kelet- és Dél-Afrika közös piacához – COMESA (közel 500 millió fogyasztó) további lehetőséget kínál a (2016-ban elindított) „Déli nyitás” részeként.

A mielőbbi regisztráció biztosítja a vállalkozás láthatóságát, valamint releváns partnerek beazonosítását a rendszerben.

A regisztrációt követően fontos a ’MARKETPLACE’ szekciót minél informatívabban kitölteni, mivel a tárgyalópartnerek az ott szereplő információk alapján fognak dönteni a lehetséges tárgyalásról.

Tervezett program (július 15., szerda):
10:00 - 11:15 Plenáris előadások
11:15 - 17:00 Kétoldalú üzleti tárgyalások online formában

Bővebb információk és jelentkezés: https://tunisian-hungarian-online-business-day.b2match.io/

Kérjük részvételi szándékát a hivatalos regisztráción túl felénk is jelezze az eenszeged@csmkik.hu e-mail címen.

Szerző: Pataki Csilla
2020.07.09.