Pályázati lehetőség a vállalkozások keretében működő kutatóhelyek számára

A Magyar Tudományos Akadémia évtizedek óta az MTA doktora címmel ismeri el az egyéni teljesítményeket. Tavaly először hirdette meg az MTA Kiváló Kutatóhely pályázatot, idén pedig a tudományos kiválóság elismerését az MTA vállalkozások keretében működőn kutatóhelyekre is kiterjeszti.

Az MTA által meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyar tudományos életben kutatási tevékenységet folytató vállalkozások keretében működő, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezeti egységek számára magas színvonalú kutatómunkájuk elismerésére, egyúttal tudományos teljesítményük nemzetközi mérce szerinti megméretésére. A felhívás mellett letölthető formában elérhetők a pályázat benyújtását segítő útmutatók és a nyilatkozatok űrlapja.

A dokumentumok az alábbi linkeken tölthetők le:

A minősítés megalapításával és működtetésével a legkiemelkedőbb magyar kutatóhelynek méltó elismerését, a feltörekvőknek reális perspektívát, az érdeklődő hazai és külföldi döntéshozóknak döntési alapul szolgáló objektív helyzetképet, a hazai tudomány kiválóságában érdekelt társadalomnak pedig tájékozódási lehetőséget kíván adni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. október 31.