Negyedszerre szerveznek jótékonysági futást a diabétesz megelőzéséért az oroszlánok

Április 27-én, szombaton a szegedi Délvidék Házban és a töltésen rendezi meg a Szeged Első Lions Club az immár hagyományosnak mondható LIONS Jótékonysági Diabétesz Futást és Egészségnapot. A szervezők szűrővizsgálatokkal, sportolási lehetőségekkel és a diabétesz megelőzéséhez kapcsolódó programokkal várják az
érdeklődőket. A jótékonysági szervezet célja, hogy ingyenes szűrővizsgálatokat nyújtson a rendezvényre látogatóknak és felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, amely az egyik eszköze a diabétesz megelőzésének és hatékony kezelésének.

Mihályi Géza, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy rendezvényükkel a Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesületet szeretnék támogatni és célként minimum 500 000 forint támogatási összeget határoztak meg. A rendezvény költségeit szponzorok támogatásából fedeznék, míg a futásra jelentkezők nevezési díjából
befolyó összegeket teljes egészében az egyesület támogatására fordítanák. A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy az egyesület az adományt diabéteszes gyermekek táboroztatására és helyi rendezvények megvalósítására fogja fordítani.

Szeri István a klub elnöke elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy hagyományt tudtak teremteni a rendezvényből. Ez már a negyedik alkalom amikor futásra és jótékonyságra bíztatják a szegedieket. Az első két futást még a Covid előtt tartották és tavaly került sor a harmadik rendezvényre, amely már egészség nap is volt egyben. A klub elnöke reméli, hogy idén is hasonlóan hangulatos rendezvényt tudnak megvalósítani, mint tavaly. Az idei évben legalább 300 futót várnak.

A futáson részvevők két táv közül válaszhatnak: 4 km és 10 km. A rendezvényre kilátogatók számos programon vehetnek részt. Terveznek aerobic órát, gyermekprogramokat és természetesen egészségügyi szűrővizsgálatokat: vércukormérést, szemvizsgálatot, dietetikai tanácsadást. A tavalyi rendezvényen a legnagyobb sikere a gyermekfutásnak volt, melyet természetesen idén is megtartanak. Terveik szerint megmozgatják Szegedet és remélik, hogy ismert sportolók, közéleti személyek és orvosok is részvételükkel támogatják a rendezvényt.

A futás programra nevezési díj megfizetése és regisztráció szükséges. Lehetőség van támogatói jegy vásárlására is, mellyel a vásárlók a klub jótékonysági céljainak megvalósulását segíthetik. Az egészségnap kisérő programjain a részvétel díjmentes. A rendezvényről folyamatos tájékoztatást adnak a klub Facebook oldalán.