Elismert fodrászoktól tanulhattak a vállalkozók és a diákok

Csaknem százan voltak kíváncsiak a TalentCafé Szakmai Napjára, melyet a Talent Academy szervezett meg április 8-án kamaránk székházában a Kézműipari Tagozatunk támogatásával. A jelenlévő vállalkozókat és fodrász tanulókat neves fodrászok kalauzolták el a legújabb hajtrendek világában. Így Beke Balázs a barber férfi hajvágásról, Hintenberger Máté a hétköznapi és színpadi frizurákról, Tombácz Zsuzsa a menyasszonyi és alkalmi frizura trendekről, Veres-Győri Sándor pedig a legújabb hajvágási irányzatokról tartott látványos előadást. A szakemberek ugyanis nemcsak beszéltek az újdonságokról, szakmai dolgokról, hanem be is mutatták azokat a színpadon.

Az eseményt Kézműipari Tagozatunk elnöke, Török László nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy tagozata rendkívül fontosnak tartja, hogy a kézműipari szakmát gyakorló tagvállalkozások érdekeit képviselje, szakmai fejlődésüket szolgálja, és lehetőséget biztosítson kapcsolatrendszerük bővítésére. Kitért arra is, hogy a rendezvényen jelen lévő vállalkozások bővíteni tudják szakmai felkészültségüket, emellett tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre is lehetőségük nyílik. Hozzátette, a vállalkozók jelentős része gyakorlati képzőhelyként működik, gyakorlati helyet biztosít a tanulók számára. Így a tudásszerzésen túl a szakmai nap lehetőséget biztosít arra is, hogy a vállalkozók a leendő tanulóikkal kapcsolatba kerülhessenek, hiszen több mint 60 tanuló regisztrált az eseményre.

Kiemelte, a szakmai napok szervezésével a kamara Kézműipari Tagozata a többi ágazatot is szeretné elérni, ezért szerveztek korábban például Autós szakmai napot vagy a fogtechnikusok számára vállalkozásfejlesztési tréninget, és ezért biztosítottak a népi iparművészek számára megjelenési lehetőséget vásárokon, neves eseményeken, kiállításokon. Közölte, a közeljövőben a kozmetikusok számára terveznek szakmai napot szervezni.

Szerző: Kiss Anna
2024.04.15.