Szakma Sztár Fesztivál 2024 – Döntő eredmények

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén harmadik alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg az A pavilonban közel 17.000 látogató részvétele mellett.

A fesztivál keretében 65 szakma 18 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

Az országos döntőn 5 fő első helyezést, 4 fő második helyezést és 4 fő harmadik helyezéssel állhatott az eredményhirdető dobogóra.

Gratulálunk az eredményekhez!

 

Döntőn elért helyezése Jelentkező neve Szakképesítés/Szakma neve Elméleti oktatást végző (tag)iskola Gyakorlati képzőhely neve
1 Varga Dávid Hegesztő Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola E-Dimension Kft.
1 Figura Szilárd Dominik Autóelektronikai műszerész Szegedi SZC Csonka János Technikum Xenix Car Kft
1 Pintér Tamás Gábor Autószerelő Szegedi SZC Csonka János Technikum Olasz Gábor Krisztián e.v.
1 Árva Vivien Cukrász szaktechnikus Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola A Cappella Cukrászda
1 Bartha Jenő Műszaki informatikus Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum
2 Tóth Rita Hegesztő Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum Hydro-Steel 2010 Kft.
2 Papp Lóránt Automatikai technikus Gyártástechnika szakmairány Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
2 Szetei Zoltán Autószerelő Szegedi SZC Csonka János Technikum Vas Tamás e.v.
2 Vikor Attila Ipar 4.0 Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
3 Túri Elizabet Divatszabó Női szabó szakmairány Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola Aranyvarrótű Ruhaipari Oktató Kft.
3 Hajdú Botond Xenosz Cukrász szaktechnikus Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola H.MARCIPÁN Kft.
3 Schrempf Philip Épületgépész technikus Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézmény EDUPARK ÁGAZATI KÉPZŐKÖZPONT NONPROFIT KFT
3 Gémes István Ipar 4.0 Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum DIÁK Nonprofit Kft.
4 Csanki Attila Tamás Kőműves Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége NITE Bau Kft.
5 Mezei Sándor István Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola MVM Energetikai Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.
5 Kürti-Szabó Zsombor Informatikai rendszer- és alkalmazás- üzemeltető technikus Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

 

Bővebb információk: https://szakmasztar.hu/szakma-sztar-fesztival-2024-eredmenyek/ 

A projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a Közreműködői szerződés száma: NFA-KA-KIM-6/2023/TK/05.

Szerző: Dr. Beregszászi Ferenc
2024.04.26.