Magyar Innovációs Nagydíj

Átadták a 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat díjait 2024. március 26-án, az Országház Felsőházi Termében. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával kiírt 2023. évi Ipari Innovációs Díjban az Electrostatics Kft. részesült, az „InteGREATed protection – vezetőképes öltözetek új generációja” című innovációjáért.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Ipari Innovációs Díjat Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára adta át, aki beszédében megköszönte az Innovációs Szövetség munkáját, ahogyan évről-évre részletesen összegyűjtik az innovatív vállalkozásokat, továbbá gratulált a díjat elnyerő vállalkozásnak, hangsúlyozva munkájuk kiemelkedő jelentőségét az ipar több szegmensében is.

Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) miniszterhelyettese, valamint parlamenti államtitkára beszédében kiemelte, hogy a pályázati kiírásra 57 vállalat jelentkezett, csaknem másfélszer annyi, mint tavaly. Az elismerést a jelentős újítást kidolgozó, Magyarországon bejegyzett vállalatok nyerhetik el, de az innovációk, bármilyen területről származzanak is, az egész világ számára fontosak.

A Magyar Innovációs Nagydíj és az Innovációs Díjak célja, hogy elismerésben részesítse a hazai innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben teret és lehetőséget biztosítson a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontoknak is megfelelő, innovatív termékek és technológiák megismerésére, mind a gazdasági élet szereplői, mind a társadalom számára.

A teljes cikk, képekkel illusztrálva a Neumann Technológiai Platrom oldalán olvasható.

 

Forrás: https://neum.hu

Szerző: CSKIK - Szilágyi K
2024.03.27.