jelveny

A 2011-12-es projektidőszak záróakkordjaként 2013. február 28-án a magyarországi Entertprise Europe Network hálózat éves fogadásán ismertette a hazai vállalkozásokkal elért közös sikereit:

  • több mint 18.000 résztvevő rendezvényeinken
  • 2.700 tanácsadás
  • 4.800 üzleti tárgyalás
  • 600 partnerkereső profil
  • 136 üzleti kapcsolat

A fogadáson az Enterprise Europe Network egy egyedülálló kezdeményezést is útjára indított, az úgynevezett „Enterprise Europe Network Követ” programot, amelynek célja, hogy a Hálózat még jobban be tudja mutatni szolgáltatásait a hazai vállalatoknak. A program keretein belül ünnepélyes keretek között ezen az eseményen került kinevezésre egy-egy olyan vállalkozó minden régióban, aki sikeresen hasznosította Hálózatunk szolgáltatásait nemzetközi kapcsolataiban – ők az Enterprise Europe Network Követei.

eenkovetek

KÖVETEINK ÉLŐ PÉLDÁI HÁLÓZATUNK MŰKÖDÉSÉNEK


Dél-Alföld:

letohatamaspeldakep

Dr. Letoha Tamás, Pharmacoidea Kft.

A szegedi Pharmacoidea Kft. cég vegyészekből, biológusokból, biomérnökökből álló kutatócsoportja dr. Letoha Tamás vezetésével a modern orvostudomány kritikus pontjaira keresnek megoldást, innovatív gyógyszerjelöltek, sejtterápiák és nagy hozzáadott értékű funkcionális élelmiszertermékek formájában. Alzheimer-kór megelőzésére szolgáló ételeket készítenek: kenyerek, tészták, felvágottak formájában.

A kamara mellett működő Europe Network adatbázisain keresztül Európa vezető kutatócsoportjaival és biotechnológiai cégeivel sikerült felvenniük a kapcsolatot .

2014-ben a civil kezdeményezéssel létrejött Példakép Alapítvány Magyarország 50 legsikeresebb, 40 év alatti vállalkozója közé választotta, majd a közönségszavazatok alapján a 2014-es Év Példaképévé nevezték ki.

Cikk és bemutatkozó kisfilm >>


Dél-Dunántúl:

keresnyei_janos

Keresnyei János, KERKO MÉDIA Kft.

Keresnyei János a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület elnöke. Mind regionális, mind országos és nemzetközi szinten éllovas a kreatív ipar elismertségének növelésében, hozzájárul a magyar alkotó elme külföldön való megismertetéséhez és a nemzetközi trendek meghonosításához.

Az Enterprise Europe Network Pécsi Irodája nemzetközi üzletember találkozók szervezésével, technológiai profil publikálásával és tanácsadással segíti.


Észak-Alföld:

sutka-sandor

Dr. Sutka Sándor, Pannon Guard Zrt.

A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. a biztonsági szolgáltatások piacán hatékonyan működő és dinamikusan fejlődő vállalkozás.

A vállalkozás részt vett 2012. augusztusában a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network által rendezett magyar-román-szlovák-ukrán szakmai napon, ahol találkozott és folytatott tárgyalásokat leendő román üzleti partnerével.

Bemutatkozó kisfilm >>


Észak-Magyarország:

grega-jozsef

Dr. Grega József, Karlwood Kft.

Fő tevékenységük a palackozás technika, melyet vagy a Miskolcon kialakított telephelyen vállalunk megrendelőinknek a tervezéstől egészen a kivitelezésig, vagy világszerte megrendelés alapján komplett gépsorok beüzemelését, felújítását teljesítik.

Először 2012 májusában keresték meg a HITA- EEN miskolci irodáját azzal a kéréssel, hogy segítsenek külföldi munkavégzés beindítása előtti kérdések tisztázásában (regisztráció, vámszabályozás stb.). A tőlük és a külgazdasági szakdiplomatától kapott információk pozitív kimeneteleként 2012. július közepétől egy német cég alvállalkozójaként végeztek sortelepítési munkát egy Oslo melletti Coca-Cola gyárban, a munkavégzés időtartama kétszer 8 hét volt 20 fővel.


Közép Dunántúl:

belegrai_peter

Belegrai Péter, MOTE Kft.

A MOTE Kft. alumínium profilok és alkatrészek megmunkálásával, alumínium bútortermékek és kiegészítők gyártásával, LED világítástechnikával foglalkozik.

Megrendelői körük bővítése miatt, üzleti kapcsolataik szélesítése érdekében az elmúlt évek során többször vették igénybe a székesfehérvári Enterprise Europe Network iroda szolgáltatásait, valamint géppark bővítésükhöz pályázati és hiteltanácsadásban is részesültek.


Közép-Magyarország:

zoltai-miklos

Zoltai Miklós, ATEKNEA Solutions Hungary Kft.

Az Ateknea Feltalálói és Kutató Központ Szolgáltató Kft. egy kutatás-fejlesztéssel és innováció menedzsmenttel foglalkozó magán mérnökiroda, melynek legfontosabb üzleti tevékenysége alkalmazott kutatás-fejlesztés nyújtása különböző iparágakban tevékenykedő KKV-k, valamint ipari szövetségek és tagjaik számára. Vakok és látássérültek számára készít tableteket.

Az Enterprise Europe Network-kel való kapcsolat több mint 3 évvel ezelőttre nyúlik vissza. 2011-12-ben a HITA EEN segítségével 26 partnerkereső profilt helyeztünk el a hálózat innovációs adatbázisában, melyben az Ateknea alakuló K+F konzorciumokhoz keresett még hiányzó partnereket. Ezekre több mint 150 érdeklődés érkezett a hálózati partnerek közvetítésével, melyek közül végül az elmúlt két évben 19 esetben történt meg az EEN által közvetített nemzetközi partnerek bevonása és jelenleg még 11 kutatási egyezmény van folyamatban.

Interjú Követünkkel >>


Nyugat-Dunántúl:

kiss-gergely

Kiss Gergely, Attrecto Zrt.

Az Attrecto Zrt Magyarország legnagyobb okostelefon szoftverfejlesztője.

Olyan nagy cégeknek is kifejlesztett okostelefon applikációkat, mint a T-Com, illetve a Vodafone.

Az Enterprise Europe Network győri irodájával 2011-ben vették fel a kapcsolatot, amelynek eredményeként a vállalkozás saját Enterprise Europe Network innovációs profilja segítségével új nemzetközi üzleti partnereket találhatott.

Az eredményes külföldi reprezentáció eredményeként az Attrecto Zrt. sikeres üzleti megállapodást kötött egy kínai vállalkozással és jelenleg is aktív kapcsolatban vannak több külföldi vállalkozással is.

Interjú Követünkkel >>

Bemutatkozó kisfilm >>