Ismét munkásszállók kialakításához igényelhető pályázati forrás

Az OFA Nonprofit Kft. hatodik alkalommal hirdet pályázatot helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok részére munkásszállások kialakításának támogatására.

A program célja munkásszállók kialakításának, építésének ösztönzésével javítani a munkaerő-áramlás lehetőségét azokban a térségekben, ahol nincs számottevő munkaerő-tartalék.

A program legújabb, hatodik kiírásában ismét a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást legalább 80 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához, visszatérítendő támogatást pedig a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez.

A programhoz szükséges forrásokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap terhére. A program 2017 óta lezajlott öt kiírása során 23 önkormányzat vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, és 24 magánvállalkozás részesült összesen több mint 15 milliárd forint támogatásban, ami országszerte közel hatezer munkásszállási férőhely kialakítását teszi lehetővé. 

A teljes pályázati dokumentáció az alábbi linken érhető el. További információ az OFA Nonprofit Kft. honlapján érhető el.

Szerző: CSMKIK
2021.09.17.