Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban

Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban címmel tart közös rendezvényt június 29-én a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Enterprise Europe Network konzorciumi vezetője, és a Magyar Divat- és Design Ügynökség.

Az esemény a 2023-ban EEN Üzleti Klub néven indított rendezvénysorozat része, ami az elmúlt évek kihívásaira válaszul, olyan témákat dolgoz fel meghívott szakértő előadókkal, amelyek valamennyi gazdálkodó szerv számára hasznosak lehetnek.

Előadók:

Lukács Ákos, Ernst& Young, partner, Klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások

Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, elnök, Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) és az INNOVATEXT Zrt. vezérigaztatója

A fenntarthatóság alapjai a divat és design területén is megjelentek és kihívásokat tartogatnak. Ilyen kihívások a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, a beszállítói láncok és szereplők beszámoltatása és monitoringozása, adatok gyűjtése a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati kormányzási alapelvekről, fenntarthatósági jelentések készítése és nem utolsó sorban a költséghatékony és fenntartható alapanyagok beszerzése.

Szükséges a vállalatok által tipikusan használt fenntarthatósági standardok megismerése (GRI, SASB stb.), hogy ezekre a kérdésekre a divat és design ipar résztvevői is fel tudják építeni saját üzleti ajánlatukat és azon minimum-elvárásoknak meg tudjanak felelni, amelyet a jogalkotó és a fogyasztó megfogalmaznak. Nemzetközi és hazai konkrét esettanulmányokkal megismerhető a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok köre és felmérhetőek a green washing kockázatai is, valamint a fenntarthatóság adta előnyök és jövőbeli trendek.

Szó lesz még a Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalás (EPR) relevanciájáról a textil- és ruhaipari gyártók számára. Valamint a textíliák, bőrök, késztermékek/ruházatok mechanikai és kémiai vizsgálatainak lehetőségéről, az •OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról.

Az előadást követő szendvicsebéd kiváló lehetőséget biztosít a többi résztvevő megismerésére, valamint az előadókkal az egyéni esetek megvitatására.

Helyszín: Budapest 2. ker. Kacsa utca 15-23. HEPA rendezvényterem (fsz.)

Időpont: 2023. június 29., csütörtök, 10:00-13:00

Regisztráció: 09:30-tól

A kiscsoportos workshopon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges.
A résztvevők száma korlátozott, a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges június 26-ig:
Regisztráció

További információ kérhető:
Czagány Melinda, +36202395860, czagany.melinda@hepa.hu

Szerző: EEN - Hegedűs-Szabó Irén
2023.06.23.