Ismerje meg Dél-Korea, Japán, Szinpapúr gazdaságát, üzleti lehetőségeit

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Minden héten üzlet” exportfejlesztési programsorozatának során következő online programjára 2021. október 7-én kerül sor, amelynek témája: Ismerje meg  Dél-Korea, Japán, Szinpapúr gazdaságát, üzleti lehetőségeit.

Dél-Korea: Ázsia negyedik legjelentősebb gazdasága kihívás a külföldi, azon belül a magyar gazdasági szereplőknek. Mik azok az egyedi szempontok, nehézségek és lehetőségek, amiket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a magyar cégek eséllyel indulhassanak a koreai piacon?

Japán: se nem Nyugat, se nem Ázsia. Egy nagyon nehéz és egyedi piac, avagy miért van nagyon kevés magyar vállalat jelen a szigetországban.

Szingapúr a világ egyik legkisebb városállama, gazdasági-technológiai teljesítményét mégis globális elismerés övezi. Hogyan vált 50 év leforgása alatt harmadik világbeli országból a világ egyik legversenyképesebb, legüzletbarátabb államává? Mi szükséges ahhoz, hogy belépjünk erre a csúcsfejlett, fizetőképes, ámde rendkívül erős versenyt támasztó piacra? Milyen üzleti lehetőségekkel kecsegtet magyar cégek számára a dél-kelet-ázsiai térség vezető kereskedelmi, pénzügyi, logisztikai és innovációs központja?

Fő témakörök:

  • Dél-Korea, Japán, Szingapúr gazdaságának aktuális helyzete, annak jövőbeni kilátásai,
  • hogyan legyünk sikeresek magyarként az adott piacokon?
  • kereskedelmi sajátosságok, tapasztalatok, praktikus tanácsok
  • vámtechnikai és engedélyeztetési kérdések
  • az üzleti lehetőségek magyar vállalatok számára az adott országokban

Előadók:         
Pusztai Kálmán Ede  Külgazdasági Attasé Magyar Nagykövetség Dél-Korea - Szöul
Dömötör Tekla és Kerekes András Külgazdasági Attasék Magyar Nagykövetség Japán - Tokió
Vitényi Péter Külgazdasági Attasé Magyar Nagykövetség Szingapúr - Szingapúr

Időpont: 2021. október 7. csütörtök 9.00 óra
Helyszín
: online felület

Jelentkezés: jelentkezés online ezen a linken.
Részvételi feltétel
: A programon a részvétel térítésmentes, de feltétel a kamarai hozzájárulás rendezettsége, valamint az előzetes online jelentkezés.
Lebonyolítás: Microsoft Teams rendszerrel (Az FMKIK rendelkezik a szoftverrel, a meghívót kiküldi). A programot 1-1,5 órás időtartamra tervezik.

Adatkezelés: Az új rendeletnek megfelelően továbbra is biztosítják személyes adatainak biztonságos, jogszabályszerű kezelését.
Az adatvédelmi tájékoztatót az alábbi linken találja: https://fmkik.hu/adatkezelesi-tajekoztato.

Szerző: Baksa-Pataki Csilla
2021.09.27.