Bajor-magyar online üzletember találkozó

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium Müncheni Főkonzulátusával  együttműködésben bajor-magyar online külgazdasági fórumot, üzletember találkozót szervez, 2020. november 5-én.

 A közel Magyarország méretű (70.500 km²) 13 milliós Bajorország hazánk kiemelt külgazdasági partnere. 2019-ben Németország tartományai közül a teljes kereskedelmi áruforgalom tekintetében Bajorország volt a legnagyobb kereskedelmi partnerünk. Hazánkkal kb. 2300 bajor cégnek van kereskedelmi kapcsolata, ebből kb. 250 cég telephellyel is rendelkezik Magyarországon. A bajor cégek hazánkban 50 ezer főt foglalkoztatnak. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok 2019-ben elérték a 14,75 Mrd eurót. A koronavírus-válság kapcsán felértékelődik a kockázatok csökkentésének fontossága, az ellátási láncok diverzifikációja, az vállalatok ellenállóképességének növelése. Fontos, hogy a válságot követően a bonyolult beszállítói láncok ismét helyreálljanak, az ellátás ne akadozzon, a vállalatok a megemelkedett keresleti igényeket ki tudják szolgálni. A krízis egyben új lehetőség is lehet mind a bajor mind a hazai vállalatoknak új üzleti, szakmai kapcsolatok kialakítására.

Az esemény fő támogatói bajor oldalról a regionális bajorországi kereskedelmi és iparkamarák, amelyek tagvállalataik körében népszerűsítik az eseményt. További együttműködő partner a Wirtschaftbeirat Bayern (WBU) azaz a Bajor Gazdasági Tanács, amely az egyik legnagyobb bajor, gazdasági szereplőket tömörítő szövetség, 1800 taggal.  

A B2B találkozókat megnyitó plenáris ülés előadói: WBU, Magyarország Müncheni Főkonzulátusa, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a KPMG Hungary nemzetközi vezető tanácsadó cég.

Célzott iparágak:

  • Járműipar,
  • Gépipar,
  • Fémipar,
  • Elektronika,
  • Informatika/Informatikai szolgáltatások,
  • Logisztika,
  • Agráripari élelmiszer feldolgozási technológiák.

Az online térben megvalósuló üzletember találkozón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Matchmaking platformra regisztrálni a https://bavarian-hungarian-online-business-day.b2match.io/ oldalon keresztül lehet, amely felület segítségével könnyen leszervezhetők a 15 perces B2B találkozók.

Szerző: Baksa-Pataki Csilla
2020.10.22.