Élelmiszeripari export lehetőségek Japánban

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. és az EU-JAPAN CENTRE szervezésében online workshopra kerül sor május 27-én élelmiszeriparban tevékenykedő KKV-k számára, akik bővíteni szeretnék export-ismereteiket a Japán piaccal (kommunikáció, export-folyamatok és együttműködési lehetőségek) kapcsolatban.

Az online tájékoztató keretében részletes képet kapunk a hazai vállalkozások előtt nyitva álló lehetőségekről és az exporthoz kapcsolódó vámkezelési eljárásokról az első lépésektől kezdve a partnerkeresési lehetőségekig Japánban.

Helyszín: ONLINE (a csatlakozási link előzetesen kerül kiküldésre a regisztrált résztvevők számára)

A résztvevők köre: élelmiszeripari cégek, Japánba irányuló exportálási szándékkal. A workshop nyelve: angol

PROGRAM:

10:30 – 10:35 Köszöntő – HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (Czagány Melinda )

10:35 – 10:40 Bemutatkozik az EU-Japan Centre (Eivilte Kandrataviciute)

10:40 – 11:20 Japán üzleti kultúra (Chieko Nakabayashi)
1) Japán üzleti kultúra – gyakorlati tanácsok
2) Üzleti kommunikáció – élőben és online csatornákon
3) A japánok fogyasztói magatártsa – EU termékek iránti kereslet
4) Kérdések

11:20 – 12:00 Élelmiszer-export eljárások és irányelvek (Chieko Nakabayashi)
1) A japán élelmiszerpiac – Fogyasztói magatartás és termékorientáció
2) Export előírások és eljárások Japánban
3) Elosztási rendszer, értékesítési csatornák a B2B és B2C számára
4) Kérdések

12:00 – 12:35 Európai Unió és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás (EPA) előnyei az élelmiszeriapri cégek számára (Yvan Van Eesbeek)

12:35 – 12:45 Kérdések

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://www.eu-japan.eu/registration-form-budapest-hungary-webinar-27-may-2021

Szerző: Baksa-Pataki Csilla
1970.01.01.