Hírek - Összes hír

A 2023. III. és IV. negyedévi kiterjesztett gyártói felelőségi adatszolgáltatásokat 2024. március 31-ig  módosíthatják a kötelezettek.

2024.03.26.

Minden EPR gyártóknak és első belföldi forgalomba hozónak január 20-ig adatot kell szolgáltatnia az előző negyedéves kibocsátás mennyiségéről. Az érintettek a megelőző, tavalyi harmadik negyedévre vonatkozó adatszolgáltatást is pótolhatják e határidőig.

2024.01.16.

Október 26-án Szegeden és Szentesen is tájékoztató eseményre invitáljuk a vállalkozásokat, ahol a kiterjesztett gyártó felelősség lesz a fő téma, ami az első bevallást követeően is aktuális, hiszen még mindig vannak nyitott kérdések, és az érintett kötelezettek jelentős részének továbbra is nehézséget jelent a jogsz [...]

2023.10.18.

Online tájékoztató rendezvényt tart szeptember 20-án a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal, valamint a PwC Magyarország  „Elrajtolt a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR), felkészül a kötelező visszaváltás (DRS)" címmel.

2023.09.15.

Online tájékoztatót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a MOHU Zrt-vel közösen a kiterjesztett gyártói felelősség rendszeréről, valamint a hulladékgazdálkodási rendszerről. Cikkünkben elérhető a teljes előadás videófelvétele.

2023.08.25.

Beruházási támogatást igényelhetnek azon vállalkozások, akik termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével/előkezelésével/hasznosításával foglalkoznak, vagy a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakítását, fejlesztését, hatékonyságnövelé [...]

2023.07.21.

A MOHU Partner Portál Intézményi hulladékbirtokosok által használt funkciónak használatához oktató videók érhetőek el, melyek a regisztráció, és a szerződéskötés folyamatát mutatják be.

2023.07.04.

A MOHU tájékoztatót adott ki éttemek,vendéglátóhelyek, és egyéb olyan gazdálkodók számára, akiknek alaptevékenységük során étel- és élelmiszer hulladék származik. Esetükben az étel- és élelmiszer hulladék nem tartozik a koncesszió hatálya alá, viszont a keletkező használt sütőolaj és zsír igen, így azt csak a [...]

2023.07.03.

Július 1-jével hatályba lép a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, melynek egyes részeit még a hatályba lépés előtt módosítják a június 29-i Magyar Közlönyben megjelent rendeletek.

2023.07.03.

Július 1-jétől ahhoz, hogy az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladék a jövőben is elszállításra kerüljön a gazdálkodó szervezeteknek regisztrálni kell a MOHU partnerportálon.

2023.06.23.

Az elhasználódott gumiabroncsokat októbertől ingyenesen lehet majd leadni, emellett a használt sütőolaj és a textilhulladék elkülönített gyűjtését is biztosítja a MOHU MOL Zrt. - mondta el az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfői közleménye szerint Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államt [...]

2023.06.20.

Megjelentek a június 2-i Magyar Közlönyben a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerhez kapcsolódó díjtételek, melyeket a 2023-as évre állapított meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

2023.06.06.