Szervezeti innovációs coaching

Valószínűleg minden vállalkozás életében volt már rá példa, hogy egy szervezeten belüli problémára kerestek hatékony megoldást, az ilyen jellegű kihívásokra nyújthat választ a FLOURISH szervezeti innovációs coach képzés. Az ehhez kapcsolódó oktatási anyagok is elérhetők honlapunkon. 

Manapság az üzleti növekedéshez az innováció szinte elengedhetetlen bármilyen szektor esetén. A FLOURISH szervezeti innovációs coach képzés egy olyan innovatív tanulási lehetőség, mely az Európai Unióban működő KKV-k innovációs igényeinek megfelel. A FLOURISH projekt keretében a vállalkozások elsajátíthatják, hogyan fejlesszék szervezet innovációs folyamataikat a munkavállalók bevonásával, időmenedzsmenttel, mátrix szervezetek kialakításával. Mindezt egy kreatív gyakorlat-orientált módszertan segítségével.

A képzés célcsoportjai:  felső- és középvezetők, innovációs tanácsadók, szakoktatást és szakképzést nyújtó szervezetek,  innovációért vagy emberi erőforrásért felelős munkavállalók, üzleti területen frissen végzettek.

A képzés keretében a KKV-k szervezeti innovációs coach-ai megtanulják, hogyan kell a szervezeti innováció folyamatát elősegíteni; kezdve az egyéni ötletelés szintjétől, az együttműködésen alapuló projektek megvalósításáig.

A kidolgozott anyagok segítségével elsajátítható, hogyan kell:

- konzultációt folytatni a menedzsmenttel az innovációs célkitűzés meghatározása érdekében,
- szervezeti diagnózist felállítani, illetve az innovációs célkitűzést finomítani a munkavállalók véleménye alapján,
- csapatokat vezetni az összetett problémák megoldása során,
- projekt csoport facilitátorokat felkészíteni,
- üzleti fórumot tartani,
- szervezeti innovációs projekteket menedzselni,
- a vezetőséget támogatni a szervezeti innovációs folyamatok integrálásában

A képzés anyagainak segítségével olyan kompetenciák sajátíthatóak el, melyek elősegítik vállalaton belül a modernebb, dinamikusabb szakmai környezet kialakítását, jó gyakorlatokat és új módszereket integrálva a napi tevékenységbe. 

Szervezeti Innovációs Coaching oktatási anyagai:

Szervezeti innovációs coach profil KKV-k számára - A kiadvány célja, hogy részletes magyarázatot nyújtson a szervezeti innováció és az innovációs coaching működéséről, valamint a KKV-kra gyakorolt lehetséges előnyeiről. 

Tanterv szervezeti innovációs coach-ok képzéséhez - A tanfolyam a Szervezeti Innovációs Coach-ok számára szükséges tudást és kompetenciákat fejleszti, mellyel hatékonyan tudják támogatni a vállalat vezetőit a szervezeti innovációs folyamatokban.

Tanulói kézikönyv a szervezeti innovációs coach-ok számára - A kézikönyv megkísérli bemutatni, hogyan tud megjelenni a szervezeti innováció egy vállalatnál. Ehhez eszközként gyakorlati elemeket használ, így illusztrálva a különböző fázisok megvalósítását valódi példákkal.

Oktatóvideó - Célja ismétlési lehetőség biztosítása a FLOURISH képzés résztvevőinek, hogy megőrizzék csoport facilitálási képességeiket.

Jógyakorlatok gyűjteménye - A gyűjtemény különböző iparágakban működő, eltérő méretű és korú KKV-k bizonyítottan jó szervezeti innovációs gyakorlatait mutatja be.

Útmutató oktatási intézmények számára - Az útmutató a szakképző intézmények számára megfogalmazott általános iránymutatásokat tartalmaz, és áttekintést nyújt az összes FLOURISH képzési modulról.