Újraindul a Start Program

Megújult formában indul útjára a Nemzeti Tehetség Program Start Programja, melyben 18-27 év között fiatalok pályázhatnak egyénileg vagy csapatban szakmai és pénzügyi támogatást szerezve vállalkozási ötleteik továbbfejlesztéséhez.

Megújított formában indul útjára a Start Program, annak érdekében, hogy az egyéni vagy csapatban induló pályázók minél könnyebben megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb támogatást vállalkozási ötleteik továbbfejlesztéséhez. 18-27 év közötti fiatalok pályázhatnak a Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal közös projektjére, amelynek célja, hogy a fiatalok itthon tudjanak sikeres vállalkozást indítani, építeni.

START Basic programra azok jelentkezését várják, akiknek már van egy jó ötlete, de tanácstalanok abban, hogyan építhetnek belőle sikeres vállalkozást. A képzés alatt 3×2 hetes sprinten keresztül fejleszthetik a fiatalok projektjüket, miközben tematikus napokkal és szakmai mentorációval segítenek nekik. A 20 bekerülő csapat közül a képzés végén a legjobb öt megoldással rendelkező 3-3 millió forintos díjazásban részesül, illetve automatikusan bekerülhet a START Pro-ba.

START Pro programot pedig azoknak ajánlják, akiknek a konkrét piacra lépés és ezt követően a gyors növekedés és skálázhatóság a fő céljuk. A képzés alatt 7 alkalmon keresztül támogatják a vállalkozás piacra lépését hétről-hétre. A 15 bekerülő csapat közül a képzés végén a legjobb két megoldás 5-5 millió forintos díjazásban részesül, a legtöbbet fejlődött különdíjas számára pedig további mentorálást biztosítanak.

A START Basic programba 2023. december 11-ig, a START Pro programba 2024. február 15-ig lehet jelentkezni.

Részletes információ a program hivatalos oldalán található: https://ntpstartprogram.ntk.hu/

Forrás: NKFIH