Szakma Sztár Fesztivál 2024

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén április 24-26. között szervezi meg a XVII. Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban

A Szakma Sztár Fesztivállal a szervezők célja idén sem változott, szeretnék még magasabb szintre emelni a szakképzés és a szakmaválasztás népszerűsítését. Továbbá, hogy támogassák a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutassanak a felnövekő generáció számára, valamint elősegítsék a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

A teljes Szakma Sztár Fesztivál egyben egy izgalmas versenysorozat döntője, valamint interaktív kiállítás is a különböző szakmák bemutatkozásával.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőin közel 60 szakmában 200 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért, melyet egy országos központi előválogató verseny és egy középdöntő előzött meg, a Szakma Sztár Fesztivál döntőire pedig a legkiválóbb fiatal szakemberek jutottak el, akik amellett, hogy saját dicsőségükért küzdenek, a gyakorlatigényes szakmák ‒ beleértve a magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat is ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növeléséért, a szakmatanulás népszerűsítéséért is sokat tesznek. Nem véletlen a szlogen, ami végig megjelenik a Szakma Sztár Fesztiválon:

„Szakmát a kézbe, legyél Te a szakmád sztárja!”

A fesztivál kereteiben továbbá a látogatók megtekinthetik 21 agrár szakma, valamint a EuroSkills Herning 2025 szakmai Európa-bajnokság nemzeti válogatóit és szakmai bemutatóit is.

Már megtekinthető az idei évi Szakma Sztár Fesztivált beharangozó kisfilm!

A rendezvény időpontjai és helyszínei:

2024. április 24. 10:00 Nyitóceremónia – Hungexpo Kongresszusi Központ – Plenáris terem

2024. április 24. 12:00 – 16:00 Szakma Sztár Fesztivál, SZKTV-OSZTV versenyek – Hungexpo F és G pavilonok,
Bemutatkoznak az agrár szakmák – Hungexpo A pavilon

2024. április 25. 08:00 – 16:00 Szakma Sztár Fesztivál, SZKTV-OSZTV versenyek – Hungexpo F és G pavilonok,
Bemutatkoznak az agrár szakmák – Hungexpo A pavilon

2024. április 26. 10:00 Záróceremónia – RAM-Art Színház (1133 Budapest, Kárpát utca 23.)

 

Az eseménnyel kapcsolatos folyamatos tájékoztatás a Szakma Sztár Fesztivál oldalán.

A Fesztiválra a belépés idén is díjtalan!

 

Forrás: https://dualis.mkik.hu/