Mestereket köszöntöttünk

Mestereket avatott a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK) 2023. december 11-én Szegeden. Összesen 43-an vettek át mesterlevelet a gazdasági önkormányzat támogatott, illetve önköltséges mesterképzéseinek elvégzése után. Autóelektronikai műszerész, gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelő, kereskedő, kőműves valamint villanyszerelő szakmában szereztek mesterlevelet a képzés résztvevői.

Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara célja, hogy a vármegye számára fontos, hozzáadott értéket képviselő és kreatív szakmákat jól képzett, hozzáértő munkavállalók végezzék, úgy a szolgáltatás, mint az ipar és a javítás területén. A gazdasági önkormányzat elnöke azt is hozzátette, hogy az oktatásban is kiemelt szerep jut a mestereknek mind a példamutatás terén, mind abban a tekintetben, hogy csak mestervizsgával rendelkezők vehetnek részt a gyakorlati szakképzésben.

A most avatott mesterek a szakmák legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező képviselői közül kerültek ki. A vizsgát egy 180 órás képzés előzte meg, mely elméleti és gyakorlati elemekből állt. A kamara képzésein a szakmákban országosan ismert és elismert oktatóktól szerezhettek magasszintű, új szakmai tartalommal megtöltött tudást a résztvevők. Azonban nem csak emiatt voltak vonzóak a képzések, hiszen a támogatott képzések esetében a kamara anyagilag is hozzájárult a mesterképzéshez: a teljes, több mint fél millió forintos képzésnek kevesebb mint 20 százalékát kell kifizetniük részvételi díjként a mesterjelölteknek. Ráadásul a mesterlevelet szerző szakemberek a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati oktatásába is bekapcsolódhatnak, akiknek naprakész, modern tudást tudnak átadni a jövőben.

 

AZ ÜNNEPSÉGEN AVATOTT MESTEREK NÉVSORA:


Autóelektronikai műszerész mesterek:

Barabás Vilmos,

Gubán István,

Kis Gábor,

Nagy-Berta Zoltán,

Paulik Máté,

Pszota Attila,

Schaffer Zsolt,

Székely Antal,

Takács Szabolcs,

Gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelő mesterek:

Balog Viktor Bence,

Balogh Dávid Csaba,

Gulyás Róbert György,

Horváth Imre,

Kiss Norbert,

Nagy Balázs Dániel,

Németh Gábor,

Olasz Balázs,

Pakai Adrián,

Piros Imre

Tóth Gábor,

Vágó Ádám.


Kereskedő mesterek:

Bagi Csaba,

Bárkányiné Salamon Erika,

Boros Ildikó,

Csáki Anita,

Cseh Tímea Magdolna,

Dégi Zoltán,

Horváth Gábor,

Keresztes Tímea,

Kovács Sándor,

Németh Mónika,

Rutainé Kisalbert Szilvia,

Sipka Éva.

Kőműves mesterek:

Csáki Valter,

Cseke Gábor,

Kocsis Sándor,

Miskolczi Sándor,

Ördög Csaba,

Szabó István Zsolt

Villanyszerelő mesterek:

Bódis János,

Geringer Robin,

Karácsonyi György,

Lucza György.