Küszöbön a Horizont Európa: online rendezvénysorozat készíti fel a hazai pályázókat

Áprilistól érhető el az Európai Unió minden eddiginél nagyobb, 95,5 milliárd eurós keretösszegű Horizont Európa programja, amely már idén is jelentős forrásokkal támogatja majd a hazai kutatásokat és innovációt.

A Horizont Európa a legnagyobb költségvetésű közvetlen irányítású uniós program, az előző hétéves ciklus Horizont 2020 (H2020) keretprogramjának szerves folytatása. A korábbi pénzügyi időszak forrásaiból a hazai szervezetek 1400 nyertes pályázat útján eddig mintegy 350 millió euró támogatáshoz jutottak, ami a H2020 teljes keretösszegének 0,6 százalékát teszi ki.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a keretprogram támogatási rendszer magyarországi koordinátoraként, komplex szolgáltatási csomagja keretében gyakorlatorientált online rendezvénysorozatot indít 2021. február 11-től. A webináriumokon résztvevők elsőként ismerhetik meg a legfrissebb információkat a program újdonságairól, a részvételi szabályokról, a tervezett pályázati felhívások tartalmáról. A keretprogram tematikus alprogramjaira fókuszáló események célja, hogy naprakész tájékoztatással és tanácsokkal segítsék a hazai szereplőket a pályázatok tervezésében, előkészítésében. Az online rendezvénysorozattal kapcsolatos bővebb információ és regisztrációs lehetőség az NKFIH honlapján érhető el: Horizont Európa eseménynaptár

Az online rendezvénysorozat témái az alábbiak:

- A Horizont Európa program dióhéjban
- Zöld pályázatok egy egészséges és fenntartható bolygóért
- Klíma, Energia és Mobilitás pályázati lehetőségek
- A kutatói karrierépítés lehetőségei
- Kultúra, kreativitás és befogadó társadalom
- Pályázati lehetőségek az egészségügy területén
- Kutatási eredményből üzleti siker - az Európai Innovációs Tanács
- A polgárok biztonságáért - Kutatás és innováció a kontinens biztonságának szolgálatában
- Digitális technológiák, ipar és űrkutatás

 

Teljes cikk elérhető a NKFIH oldalán.