Jelentős fejlesztést hajtott végre önkéntes kamarai tagunk, a CSOMIÉP-ENTER Kft.

A CSOMIÉP-ENTER Kft. hódmezővásárhelyi székhelyén és telephelyén egy komplex technológiai fejlesztés keretében bővítette kapacitásait. A beruházáshoz az Európai Unió és a Magyar Állam 292,42 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járult hozzá. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül valósult meg.

A „Komplex technológiai fejlesztés a CSOMIÉP-ENTER Kft.-nél” hatékonyságnövelést fókuszba helyező beruházási program segítségével a CSOMIÉP-ENTER Kft. technológiai háttere megerősödött, megfelelő alapot biztosítva a kapacitások bővítéséhez, melynek eredményeként a társaság kellő rugalmassággal és kreativitással tud majd reagálni a növekvő számú megrendelői igényekre.

A beruházás részeként a cég árokásó rakodógépeket, önjáró személyemelőket, targoncát, élhajlítót, zsalurendszert, hegesztőgépeket és pajzsokat, plazmavágót, szalagfűrészt, szalagfűrészgépet, forgódarut, fúróberendezéseket, és csavarkompresszort szerzett be, melyek munkafolyamatba állításával magasabb szakmai színvonalon, illetve rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni üzleti partnereit, megrendelőit. A CSOMIÉP-ENTER Kft. az eszközbeszerzés mellett a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő szakmai képzését is ezen beruházás keretében valósította meg, valamint komplex vállalatirányítási rendszer bevezetését hajtotta végre a hozzátartozó szoftver és felhőalapú szolgáltatás igénybevételével. A társaság a beruházással, illetve fejlesztési projekttel nem csupán fő tevékenységi köréhez, az ipari ingatlanok tervezéséhez és építéséhez szükséges hátteret erősítette meg, hanem hozzájárult dolgozói munkahelyének megőrzéséhez, sőt hosszabb távon a foglalkoztatás bővítéséhez is.

A technológiai fejlesztés „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú felhívás keretében valósult meg 417,75 millió forintos összköltségvetésből.

 

forrás: www.csomiepenter.hu