Újabb gyakorlati oktatói képzés a kamarában

Idén először márciusban tartott gyakorlati oktatói képzést a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, május végén pedig folytatódott a gazdasági önkormányzat képzési programja.

A 19 fős csoport május 24-én kezdte meg a képzést, amely 50 órás és 6 nap alatt teljesíthető intenzív formában. Az elméleti 25 óra során a gyakorlat teljesítéséhez szükséges praktikus tudásra is szert tesznek a képzésben részt vevők. Ez a rész pedagógiai, szociálpszichológiai és kommunikációs ismereteket foglal magában – majd egy online vizsgával zárul – közölte Dankó Viktória gyakorlati oktatói referens. A képzés másik felében, a 25 óra, tréning jellegű foglalkozások keretében életszerű szituációs gyakorlatokon szereznek az oktatók tapasztalatot a képzésben részt vevő fiatalokkal történő konfliktuskezelés területén. Az érzelmi intelligencia, az énkép szerepe, valamint a saját- és mások érzéseinek detektálása is az előtérbe kerül. Ez a periódus szóbeli vizsgával ér véget, 20 tételt kell megtanulnia a jelentkezőknek.

A képzést Benyes-Borszéki Eszter és Dr. Domschitz Mátyás trénerek tartják. Utóbbi szakember elmondta, egyszerűnek tűnő feladatokon keresztül ébresztik rá a résztvevőket, ők pedig egymást, hogy milyen fontos a megfelelő kommunikációs elemek alkalmazása. Példaként kiemelte, hogy egy tanárnak az adott létszámú csoportra irányuló figyelme nagyon nehezen tud kiterjedni minden résztvevőre. Azonban ha munkacsoportokat alkotnak a résztvevők, úgy egymást is tudják segíteni, tanítani. Az ilyen megtanult metódusokat pedig ők is alkalmazhatják majd az oktatás során – fogalmazott a tréner.

Zsótér Angéla kereskedő, boltvezető is részt vett a képzésen. Úgy véli, bár olyan témákkal foglalkoznak az oktatás során, amelyekkel a hétköznapokban is találkoznak, itt ezeket szakmai háttérismerettel erősítik meg. Mint elmondta, az egyik legfontosabb felismerés az egymásnak való segítés, a tanulási-tanítási eszközök megismerése. Mindezt jó csapatban, kellemes környezetben tehetik meg – zárta a képzés egyik résztvevője.

A jelenlegi csoport képzése a június 10-i vizsgával ér véget.

Képzéseinkre folyamatosan várjuk a jelentkezőket: a következő tanfolyam a tervek szerint szeptemberben indul el. A jelentkezéshez szükséges az 5 éves szakmai gyakorlat igazolása, a szakmai végzettséget igazoló dokumentumok másolata és az eredetiben kitöltött jelentkezési lap.

 

További részleteket ezen az oldalon olvashat.

 

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársunkat:

Dankó Viktória: 62/549-394, 30/455-1494

felnottkepzes@csmkik.hu

Galéria