Elhunyt a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália

Július 28-án, életének 81. évében elhunyt a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa, Margitáné Z. Nagy Rozália, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelemért díjas mestercukrásza.
 
A Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa elkötelezett volt a tradíciók iránt, régi cukrászcsaládból származik, üzletüket és műhelyüket édesapja még 1954-ben nyitotta meg mostani helyén, a József Attila sugárúton. Igazi régi vágású cukrászdát üzemeltetett Szegeden, amelyet mindenki ismer és elismer a városban. Országos versenyeken többször is díjazták szakmai felkészültségüket, a Z. Nagy Cukrászda az Év Fagylaltja versenyen három alkalommal is bronzérmes lett, 2013-ban pedig Nagymama sajtfagyija eperszósszal Lantos Borászat különdíjat kapott.
 
Margitáné Z. Nagy Rozália munkásságát a város és a szakma is számos módon elismerte. A Szegedért Emlékérmet 2012-ben kapta meg, 2014-ben pedig a legrangosabb országos vállalkozói díjat, az Év Vállalkozója elismerést is átvehette. A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelemért díját 2022-ben vehette át.
 
A szakmai oktatásban, utánpótlás-nevelésben is jelentős szerep volt: csaknem 70 tanulót készített fel a cukrász pályára az elmúlt két évtizedben.
 
Búcsúztatása augusztus 11-én 12 órakor lesz a Belvárosi temető ravatalozójában. A gyászmise előtte, 10 órakor lesz a Szeged-Felsővárosi Szent Miklós Plébánián.