EIC ACCELERATOR: Innovációs támogatás kkv-k részére

Az Enterprise Europe Network segíti az EIC Accelerator pályázókat

A hálózat magyarországi konzorciuma is részt vesz az EEN2EIC projektben azzal a céllal, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat az Európai Innovációs Tanács (EIC) Accelerator program keretében történő pályázatok benyújtásában, és ezáltal sikereik elérésében. A jelenlegi programszakaszban különös figyelem övezi a nők által vezetett, valamint a kiválósági minősítéssel rendelkező kkv-kat (Seal of Excellence holders).

Az Enterprise Europe Network (EEN) partnerek helyi csomópontokként támogatják a kkv-k EIC Accelerator pályázatait: szakmai támogatásukkal hozzájárulnak a minőségi pályázatok számának növeléséhez, különösen a női innovátorok által vezetett, valamint kutatás és innováció területén az EU átlaghoz képest gyengébben teljesítő országokból (pl. Magyarországról) származó projektek esetében.

A projekt keretében ellátandó feladatok:

  • Rövid pályázatok támogatása
    Közvetlen, azaz 1:1 tanácsadás és támogatás az EIC Accelerator rövid pályázat (short proposal) megírásához és benyújtásához az EEN2EIC által összeállított és a projekt weboldalán elérhető szolgáltatási csomagra is támaszkodva.
  • Teljes pályázatok támogatása
    Közvetlen, azaz 1:1 tanácsadás és támogatás az EIC Accelerator teljes pályázat (full proposal) megírásához és benyújtásához.
  • Helyi befektetők keresése
  • A kiválósági minősítéssel rendelkező kkv-k (Seal of Excellence holders) számára alternatív források felkutatása

Az EEN2EIC projektben résztvevő magyarországi Enterprise Europe Network partnerek:

 

Az EIC Accelerator pályázat keretében meghirdetett támogatási formákról IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információ a pályázati lehetőségről az Európai Innovációs Tanács oldalán ITT ÉRHETŐ EL.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciumvezető partnereként 2023. szeptember 12-én Knowledge to Money Club napot szervezett, amelynek témája a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó EIC Accelerator felhívás és egyéb közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek voltak. A klubnap előadásai IDE KATTINTVA érhetők el.