Sikeresen zajlott a kísérleti tréning Olaszországban

The Sound of Business

A projekt team tagjai múlt héten találkoztak Olaszországban, ahol a projektpartnerek és a külső szakértők egy egy hetes kísérleti képzésen vettek részt. A tréning fő célja a tananyag valóságban történő tesztelése volt, amely összeköti a projekt ciklus menedzsment módszert (project cycle management=PCM), a üzleti készségek fejlesztését és a rock zenét.

Az interaktív, gyakorlatorientált képzés biztosította a résztvevők számára, hogy megosszák gondolataikat, ötleteiket egymással, közösen vitassák meg a témákat, és visszajelzéseket adjanak a tananyagra, amely a felnőttek önfoglalkoztatását (szándékát) veszi célba.

Az alkalmazott módszer a PCM szakaszain alapul: programozás, koncepcióalkotás, tervezés, finanszírozás, megvalósítás és értékelés. A teszt tréning résztvevői ezeket a lépcsőket követve hívták életre üzleti ötletüket, az ötleteléstől a végső megvalósításig. Az egyes lépéseket a rockzene legnagyobb ikonjainak példáján és jó gyakorlatain keresztül szemlélhették meg pl: Pink Floyd, Queen, David Bowie The Beatles stb.

Az interkulturális tanulási folyamatot erősítették az élőzenés előadások és a szabadtéri tevékenységek.

Az összegyűjtött ötletek és visszajelzések alapján kerül majd finomításra a kidolgozott tananyag, amely így kapja majd meg végleges formátumát. Ez az egyedülálló, művészeten és zenén alapuló innovatív tananyag szabadon felhasználható lesz az üzleti fejlesztés, vagy a menedzsment tudás elmélyítésére, valamint az önálló vállalkozói kezdeményezések megvalósítására.

A hivatalos projekt honlap is véglegesítésre került a kísérleti képzés során, így a továbbiakban itt is követheti a projekt előrehaladását: http://soundofbusiness.eu/

2019-07-18T15:12:21+00:00