Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

Mondja el véleményét az uniós fogyasztóvédelmi jogról!

2017. szeptember 4.

Az Európai Bizottság a fogyasztóvédelmi és az értékesítési  jog módosítását tervezi, ami érinteni fogja az Európában árukat vagy szolgáltatásokat értékesítő kkv-kat. A tervezett jogszabályi változások esetleges vállalkozásokat érintő hatásait is szeretné felmérni a Bizottság, ezért az Enterprise Europe Network bevonásával konzultációt indított, melyben minden érintett kkv részt vehet az alábbi kérdőív kitöltésével.

Hatályba lép az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodás

2017. szeptember 22.

Szeptember 21-én csütörtökön ideiglenesen hatályba lép az EU és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA).

Az Unió helyzete 2017-ben: Fogjuk be a szelet vitorláinkba!

2017. szeptember 14.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a mai napon az Európai Parlament tagjai előtt Strasbourgban megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét, amelyben ismertette prioritásait az előttünk álló évre, valamint felvázolta arra vonatkozó elképzeléseit, hogy az Európai Unió miként alakul majd 2025-ig. Ennek során bemutatta az „Ütemterv egy egységesebb, erősebb és demokratikusabb Európa megvalósítására” című dokumentumot.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

A KKV-k tapasztalatai a belső piac működéséről, különös tekintettel a határon átnyúló szolgáltatások nyújtására

A kérdőív célja, hogy az érintettek közreműködésével kiderítse, melyek azok a tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy a Belső Piac a szoláltatások tekintetében korlátlanul működjön. A nem-jogi jellegű korlátozások is érdekesek, de a vizsgálat elsősorban arra terjed ki, hogy az érvényben lévő jogi keretek mennyire hatékonyak és koherensek egy szolgáltatás kiválasztása esetén.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A nem személyes adatok szabad áramlásának Unión belüli kerete

2017. szeptember 22.

A nem személyes adatok szabad áramlásáról szóló rendeletben a Bizottság arra az új elvre tesz javaslatot, hogy töröljék el az adatlokalizációs követelményeket, ugyanakkor biztosítsanak hozzáférési jogokat az illetékes hatóságoknak rendszeres ellenőrzések céljából. Az új intézkedések a személyes adatok védelmére vonatkozóan az általános adatvédelmi rendelettel bevezetett európai szabályokkal együtt közös európai adatteret hoznak létre – ami a digitális egységes piaci stratégia kulcseleme.

A Bizottság a határokon átnyúló akadályok felszámolása érdekében szakértői fórumot hoz létre

2017. szeptember 22.

A 150 millió ember otthonát jelentő határrégiókban rejlő gazdasági potenciál teljes körű kiaknázása érdekében a Bizottság a mai nappal elindítja a „határügyi kapcsolattartó pontot”. A kapcsolattartó pont kifejezetten ezekre a régiókra szabott támogatást nyújt, hogy ezzel is segítse őket a foglalkoztatás és a befektetések útjában álló akadályok lebontásában.

Egyre sürgetőbb kérdés a gázellátás biztonsága Európában

2017. szeptember 14.

Felkészültebbek lesznek az uniós tagállamok a gázellátási krízishelyzetekre annak a mechanizmusnak köszönhetően, amelyet szeptember 12-én, kedden fogadott el a Parlament. A földgáz egyre nagyobb szerepet játszik Európa energiafogyasztásában - szemben például a kőolajjal és a kőszénnel. A gázkészlet csaknem felét fűtésre és hűtésre használják, jelentős részét (16,4%) pedig villamos energia termelésére.