Üdvözöljük a

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Europe Network - Üzletfejlesztés karnyújtásnyiraAz Enterprise Europe Network a világ legnagyobb és egyben az Európai Bizottság egyetlen hivatalos vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata. Magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon.

 

Megbízható nemzetközi kapcsolatok díjmentesen

 

 

Külföldi kapcsolatokat keres? 

Határon túlra is eladna, vagy onnan vásárolna?

 

 

Az Enterprise Europe Network világszerte elérhető nemzetközi üzleti partnerközvetítő rendszerében Ön is ingyenesen elhelyezheti ajánlatait.

A Bizottság segít a régióknak a globalizációra rugalmasan reagáló gazdaság megteremtésében

2017. július 21.

A globalizáció hatalmas előnyökkel jár a világ kevésbé fejlett gazdaságai számára és sok lehetőséget teremt az európaiaknak, azonban míg az előnyök széles körben élvezhetők, a költségek gyakran egyenlőtlenül oszlanak meg, amint azt a Bizottságnak a globalizáció előnyünkre fordításáról szóló vitaanyaga kiemelte.

Megszavazták a tagállamok az élelmiszerek akrilamid-tartalmának csökkentésére irányuló javaslatot

2017. július 21.

A tagállamok képviselői megszavazták az Európai Bizottság javaslatát, miszerint csökkenteni kell az élelmiszerekben jelen lévő akrilamid mennyiségét. Az új rendelet, amint végrehajtásra kerül, kötelező intézkedéseket fog előírni az élelmiszeripari vállalkozók számára az élelmiszerekben található akrilamid mennyiségének csökkentésére. Ezen intézkedések arányban állnak a vállalkozás méretével és jellegével.

EU–Ukrajna csúcstalálkozó: Az ukrajnai reformok és az uniós támogatás együttesen kedvező eredményeket hoznak

2017. július 14.

Július 13-án Kijevben megrendezésre került az Európai Unió és Ukrajna közötti 19. csúcstalálkozó. Az eseménnyel párhuzamosan véglegesítették az EU–Ukrajna társulási megállapodás megerősítését, az ukrán állampolgárok pedig június óta vízummentesen utazhatnak be a schengeni térségbe.

Keressen Ön is külföldi üzleti ajánlataink között!

 

 

Kifulladt a belföldi vevőköre?
Gondolt már rá, hogy más országokban keressen új vásárlókat?
Vágjon bele, mi segítünk!

Keressen megbízható partnereket adatbázisunkban, kattintson most!

 

Az Enterprise Europe Network adatbázisában már önállóan is kereshet magának megbízható külföldi üzleti partnereket!

 

A KKV-k tapasztalatai a belső piac működéséről, különös tekintettel a határon átnyúló szolgáltatások nyújtására

A kérdőív célja, hogy az érintettek közreműködésével kiderítse, melyek azok a tényezők, amelyek megakadályozzák, hogy a Belső Piac a szoláltatások tekintetében korlátlanul működjön. A nem-jogi jellegű korlátozások is érdekesek, de a vizsgálat elsősorban arra terjed ki, hogy az érvényben lévő jogi keretek mennyire hatékonyak és koherensek egy szolgáltatás kiválasztása esetén.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Az európai foglalkoztatási és szociális fejlemények szóló jelentés pozitív trendeket mutat

2017. július 21.

A Bizottság közzétette az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló 2017. évi jelentést. Az idei jelentés megerősíti a pozitív munkaerőpiaci és szociális trendeket, és a folytatódó gazdasági növekedést. Mivel több mint 234 millió embernek van munkája, a foglalkoztatás aránya az EU-ban még soha nem volt olyan magas, mint most, a munkanélküliség pedig 2008 decembere óta most áll a legalacsonyabb szinten. 

Katar is csatlakozott az Enterprise Europe Network hálózatához

2017. július 17.

Az első perzsa-öbölbeli országként csatlakozott Katar az Enterprise Europe Network hálózatához idén májusban. Így összesen már 67 országban elérhető az Európai bizottság vállalkozásfejlesztési irodája.

Teljesen lebutítanák a kohéziós politikát

2017. július 14.

A túlbonyolított pénzfelhasználási szabályok drasztikus leegyszerűsítését javasolja az Európai Bizottságnak a 2020-at követő kohéziós politikában a testület által felkért szakértőkből álló csoport. Még kevesebb bürokrácia nyomná azoknak az országoknak a vállát, amelyeknél a legkevesebb a visszaélés a források felhasználása során.