Üdvözöljük a

Ezentúl elektronikusan intézheti jövedéki ügyeit | Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19
202122232425
262728293031 

Ezentúl elektronikusan intézheti jövedéki ügyeit

Szerző: Piti Enikő | 2017. július 12.

Július 1-től a jövedéki ügyek jelentős részét már kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül intézhetik a vállalkozások. Nagy Péter őrnagy, a NAV kiemelt főreferense július 6-i tájékoztatónkon bemutatatta az elektronikus ügyintéssel kapcsolatos tudnivalókat.

Mozgóbolt

 

Jövedéki kiskereskedő mozgóbolt útján a jövedéki terméket abban az esetben forgalmazhat, ha az állami adó- és vámhatóságnak a mozgóbolton keresztül történő értékesítés megkezdését legkésőbb 5 munkanappal megelőzően bejelenti elektronikusan. 

 

Üzemanyagtöltő állomások

 

Az üzemanyagtöltő állomások a havi forgalmukat már csak elektronikusan jelenthetik a NAV felé minden hónap 12-ig. Ez azt jelenti, hogy már a júniusi adatok is elektronikusan szükséges megküldeni. 

 

Bejelentés sérült zárjegy esetén

 

Az alkoholt értékesítő válallkozásoknak figyelni érdemes arra, hogy a sérült vagy levált zárjegyek bejelentését is elektronikusan kell megtenni. Ha nem történik meg a sérült zárjegyek bejelentése, ellenőrzés esetén a NAV eljárást indít minden esetben.

 

Szankciórendszer

 

Elmondható, hogy július 1-től bővült a szakciók alkalmazhatóságának köre, azonban a NAV munkatársai továbbra is menden esetet mérlegelnek. A fellebbezés, a kifogás és az észrevétel is csak elektronikusan tehető csak meg.

 

A kitöltő programok elérhetőek a www.nav.gov.hu oldalon a Nyomtatványkitöltő programok menüpontban. A hivatalos honlapon Információs füzetek, és Gyakran Ismételt Kérdések is segítenek a jövedéki ügyekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. 

 

Az elektronikus ügyintézésre való átállás során nem cél a szankcionálás, ezért a NAV munkatársai segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában.

 

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságánek elérhetőségei:

6720 Szeged, Jókai u. 7-9.

Tel.: (62) 599-300

E-mail: csongradavig.vp.igh@nav.gov.hu