Fejlessze vállalkozását egy éven át térítésmentesen!

Egyéb

Országos Vállalkozói Mentorprogram
GINOP1.1.2-VEKOP17-2018-00001 

Kiknek szól a programunk?

Olyan fejlődni kívánó termelő vállalkozások vezetőihez szólunk, akik motiváltak és elkötelezettek a vállalkozásukban kitűzött céljaik mellett, mindemellett szívesen igénybe veszik tapasztalt mentor vállalkozásokból, tanácsadókból és on-line tananyagból álló csomagunkat beszállítófejlesztési vagy exportfejlesztési területeken. A támogatást igénybe vevő vállalkozásoknál nem feltétel sem a meglévő beszállítói kapcsolat, sem a külgazdasági tevékenység.

Mi a célunk?

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

Miért mentorálás?

A vállalkozói mentorálás, mint vállalkozásfejlesztési eszköz a nemzetközi jógyakorlatok elemzése alapján ma már egyértelműen az egyik leginkább kedvelt eszköztár, amely képes valódi, hosszú távon is fenntartható hatást gyakorolni egy vállalkozás fejlődésére. A mentorálás speciális mivolta a vállalkozás-fejlesztési eszközökön belül a személyes, bizalmi jellegéből fakad.

mentor egy tapasztalt, gyakorló vállalkozó, vagy komoly múltbéli vállalkozói tapasztalattal rendelkező személy, esetleg egy nagyvállalat középvezetője, aki a vállalkozói mentorálási folyamatban a tudását, tapasztalatát és a bölcsességét osztja meg önkéntes alapon a mentorálttal, ezzel is elősegítve annak hathatós fejlődését.

Kik a mentorok Csongrád megyében?

  1. külpiaci mentorálás terén: Naturtex Kft., Solvelectric Kft.
  2. beszállítói mentorálás terén: Legrand Magyarország Zrt, Váll-Ker Kft, Taugép Kft.

Miért jó ez a vállalkozásomnak?

Lehetőséget kap szakmai fejlődésre egy éven keresztül az alábbi témákban:

-beszállítófejlesztési területen: 1. termeléstervezés, 2. minőségirányítás, 3. lean management, 4. logisztika, 5. HR ismeretek, 6. stratégiai kontrolling és 7. ipar 4.0.

-exportfejlesztési területen: 1. üzleti, pénzügyi és stratégiai tervezés, 2. nemzetközi marketing, 3. külkereskedelem és 4. exportterv készítés.

Üzleti kapcsolatok kiépítése

Beszállítói, illetve külpiaci lehetőségek feltérképezése

Hogyan mentorálunk?

Csoportos mentorálás:

A csoportos mentorálás esetében a találkozók minden esetben kiscsoportos foglalkozások keretében zajlanak. A mentor és a mentoráltak kis csoportja közösen alakítják ki a fejlesztendő területeket és valósítják meg a tematikus műhelyfoglalkozásokat indokolt esetben külső szakértők bevonásával.
Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében az MKIK a csoportos mentorálás módszertanát alkalmazza a Külpiaci mentorálás és a Beszállítói mentorálás során.

HOL JELENTKEZHETEK, BŐVEBB INFORMÁCIÓT HOL KAPHATOK?
Kriston Katalin, MKIK Csongrád megyei programkoordinátor
Tel: +36 20/373-0293
E-mail: kriston2.katalin@mkik.hu
REGISZTRÁCIÓ EZEN A LINKEN
WWW.VALLALKOZZTUDATOSAN.HU

2019-10-09T08:58:50+00:00