A városépítő Gregersen Gudbrandról a CSMKIK Reklámklubban


ÉS TE HOGY VAGY? – BESZÉLGETÉS JAKUPCSEK GABRIELLÁVAL

A CSMKIK Kommunikációs- és Reklámklubja a technologizált századunk „jövő kutatása” mellett igyekszik a múlt kiemelkedő személyiségeinek életútjából is tanulságokat meríteni. Májusi klubdélutánján egy különleges helyszínre és speciális témakörben várja az érdeklődő vállalkozókat.

Ha az osztrák vasutasok nem lopják el a fiatal norvég utas poggyászát tejesen másképp nézne ki az Országház, a Keleti és a Nyugati pályaudvar. Gregersen Gudbrand norvég ácsmester és magyar építési vállalkozó a XIX. század második felében az Osztrák-Magyar Monarchia egyik kiemelkedő iparosa volt. Sikeres élete során sokat tett Szeged felemelkedésért valamint a norvég-magyar kulturális kapcsolatok megteremtéséért és megerősítéséért.

Nevéhez fűződik a norvég műszaki felsőoktatás megteremtése. Feleségével 12 gyermeket neveltek fel, s bár sosem tanult meg tökéletesen magyarul, választott hazáját nagyon szerette. A múlt századelőn a családtagjaira alapozott vállalata az egyik legjelentősebb volt Magyarországon. Munkásságának, ipartörténeti, kultúrtörténeti vagy éppen szegedi irodalomtörténeti vonatkozásairól Gönczi Ambrus történész-muzeológus tart előadást.

Időpont: 2019. május 27. (hétfő) 15 óra
Helyszín: Újszegedi Református Egyházközség Lelkészi Hivatal (Szent-Györgyi Albert u. 6-8)

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet!

Térkép betöltése...


2019-05-09T13:08:58+00:00